Nordic Youth Camp 2017

En vecka på Island med Nordic Youth Camp är något alldeles speciellt.

Den 25 juni – 2 juli 2017 bjuder isländska klätterförbundet in till 2017 års Nordic Youth Camp, ett klätterläger för nordiska ungdomar i åldern 12-18 år. Sverige har möjlighet att delta med 10 personer.

Nordic Youth Camp är så mycket mer än bara klättring. Det handlar om allt det där som händer mellan träningarna också. Upplevelser, gemenskap, vänner – nya som gamla, utmanande och spännande aktiviteter, skratt, och mycket mer. På årets läger bor deltagarna i tält och lagar sin mat på stormkök. Tält och kök behöver ni inte bära med er utan de finns på plats för utlåning.

Vem kan anmäla sig?

Du som är 12-18 år, har både topprepskort och ledkort och är medlem i en förbundsansluten klätterklubb kan anmäla dig. Huvudområde för klättringen är Hnappavellir, och här finns både bouldering och repklättring, i en stor variation av svårighetsgrader, från 5.5 till 5.13d. https://www.klifur.is/crag/hnappavellir

Deltagaravgiften i år är på 3500kr/person och betalas in vid anmälan till bankgiro 5822-0328. Märk betalningen med (NYC och NAMN). Betalning = anmälan, och direkt efter sista anmälningsdag passerat bekräftar vi deltagarnas plats, eller återbetalar om vi fått fler anmälningar än platser. Sista anmälningsdag är 15 april.

Avbokningsregler: fram till sista betalningsdag kan avgiften betalas tillbaka förutom en administrativ avgift på 500:-

Får vi fler anmälda än det finns platser för kommer vi att sträva efter en spridning mellan olika klubbar och en jämn köns- och åldersfördelning, och beakta anmälningsdatum. Boende och mat ingår i deltagaravgiften. Resa till och från Island ordnar deltagarna själva. Med två svenska ledare kan resor samordnas från Skåne och från Stockholm.

Planerad avgång från Reykjavik med buss 25 juni är klockan 16.00 österut till Hnappavellir. Övernattning sker i tält. Alla tar med egen klätterutrustning: Hjälm, sele, skor, krita, repbroms, rep + 10 quickdraws för 2 klättrare.

Svenska ledare på Nordic Youth Camp 2017 är Shuai Bai och Jason Beech från Skåne klätterklubb.

Anmäl dig här!

Vid frågor om anmälan vänligen kontakta  kansli@klatterforbundet.se

Nordic Youth Camp börjar här!

Samarbetspartners
svensk_antidoping Sport Campus Sweden
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket