Klätterkurs i Dolomiterna

Kursen är full.

Dolomiterna i norra Italien har en fantastisk miljö och är en perfekt plats för att lära sig klättra långturer. Svenska Klätterförbundet har arrangerat klätterkurser här varje sommar i över 20 år.

En av kursdeltagarna 2016 toppar ut på Tummen, 2996 möh. Nu återstår ”bara” nedstigningen. Foto: Lars Lindwall.

Du lär dig att på egen hand klättra leder med flera replängder med naturliga säkringar och standplatser. Efter kursen ska du som deltagare kunna hantera vägval, planering av långturer, standplatser, replagsarbete vid klättring och firning över flera replängder. Kursen berör klättring på klippa, inte på glaciär och snö.

Samtliga instruktörer är bergsguider och klätterinstruktörer med lång erfarenhet av både klättring och utbildning i klättring.

Anmälan
Anmälan sker genom via mountainguidetravel.se 2-7 juli eller 8-13 juli 2017. Det datum som anges som bokningsdatum är en första resdag och ankomstdag till Canazei. Kursen startar dagen efter och pågår 5 dagar. Hemresa dagen efter kursslut.

Resa och boende
Flyg till Milano eller Bologna, därifrån tåg eller buss till Bolzano, från Bolzano buss till Canazei. Eller med bil från Sverige (praktiskt om ni har mycket utrustning). Kostnader för resa, boende i Canazei och eventuellt i hytta uppe på berget samt lifttransport tillkommer.

Förkrav
Klubbmedlemskap hos SKF-ansluten klubb, se till att ha med dig ditt medlemskort. God kondition, du ska ha gått grundkurs i klippklättring samt klättrat minst två säsonger utomhus. Du behöver kunna placera kilar och friends samt bygga egna standplatser. Du ska även kunna leda minst grad 4+ med egna säkringar.

Kursen genomförs med minst 4 och max 8 deltagare. Under kursen finns det minst 1 instruktör per 4 elever.

Läs mer, t ex om utrustning, och anmäl dig på www.mountainguidetravel.se.

Samarbetspartners
svensk_antidoping Sport Campus Sweden
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket