Extrainsatt alpinkurs för tjejer

Tarfalasjön med glaciärtunga och moln i solsken

Foto: Johanna Wernqvist

Kursen är full/2017-04-24. 

Intresset var enormt för vår alpina tjejkurs, och vi har nu erbjudit en andra vecka till de anmälda som inte fått plats på ordinarie kurs. Jättekul med så stort intresse! Även denna kurs är redan full. 

Upplev vackra Kebnekaiseområdet och lär dig grunderna i alpinklättring och glaciärfärdsel på alpin klätterkurs 16-20 augusti. Under ledning av kompetenta bergsguider får du lära dig navigering i fjällterräng, alpin klättring och räddningstekniker på glaciär. Det finns bara tre kvinnliga svenska bergsguider, och en av dem kommer att hålla i den här kursen.

Kursen riktar sig till tjejer, kvinnor, tanter över 18 år, och innehåller både teoretiska och praktiska moment. Största delen av tiden kommer vi att vara utomhus och förflytta oss i alpin miljö samt utföra praktiska moment. Exempel på kursmoment är self arrest – om du kanar iväg på sluttande snö/is, sprickräddning – att få upp någon som fallit ner i en glaciärspricka, klättring på klippa i alpin miljö, användbara knopar, stegjärnsteknik, kartläsning och vägval.

För att samtliga deltagare ska få ut så mycket som möjligt av kursen ska alla ha gått grundkurs i klippklättring eller ha motsvarande kunskaper och ha god allmänkondition. Vi tar emot max 12 deltagare. Du behöver själv ha med dig rejäla kläder som både står emot vind, regn och kyla, alpin yxa, stegjärn, sele, sovutrustning för inne/tält och mat för alla dagar.

Med hjälp av bidrag från Svenskt Friluftsliv för fler kvinnor i alpin klättring kan vi erbjuda er denna kurs till ett väldigt förmånligt pris, 3500 kronor.

Anmäl dig här senast 30 juni och betala till Klätterförbundet bg 5822-0328. Märk inbetalningen med Alpinkurs och ditt namn. Din anmälan är giltig när vi har fått din betalning och du är medlem i en förbundsansluten klätterklubb.

Frågor om kursen? Kontakta johanna@klatterforbundet.se

 

 

 

 

 

 

Samarbetspartners
svensk_antidoping Sport Campus Sweden
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket