Nationell accessträff, Bohuslän

Hej accessintresserad. Vill du lära dig mer om allemansrätten, fåglar och hur accessarbete kan drivas i din klätterklubbb är du välkommen till Klätterförbundets Accessträff den 15-16 september i Brodalen.

Vi klättrare blir allt fler och det är givetvis positivt att många inser hur roligt det är med klättring. Men ju fler vi blir desto större blir kraven på oss. Vem har inte hittat skräp vid foten av en klippa? Fåglar som häckar på och kring klippor störs. Flera markägare har tröttnat på besök av allt för många klättrare på sin mark.

Allemansrätten är en förutsättning för klättringen i Sverige. Samtidigt för den med sig ett ansvar, att inte störa, att inte förstöra. Sanja Kuruzovic, Naturvårdsverkets handläggare för Allemansrätten, är på plats och går igenom allemansrätten och svara på frågor hur allemansrätten fungerar för det organiserade friluftslivet.

Det är inte bara vi klättrare som gillar klippor utan även vissa fåglar. Vi leker där, de bor där. Tommy Järås från Göteborgs Ornitologiska Förening föreläser om relationen mellan fåglar och klättrare.

Nils Ragnar Gustavsson, Bohusläns Klätterklubbs accesskommitté, berättar om hur klubben arbetar med access.

Var
Villa Bro, Mellberg 111, Brodalen.

När
lördag 15 september 10:00-16:00 och söndag 16 september 9:00-16:00.

Kostnad:  Träffen är kostnadsfri. Klätterförbundet bjuder på fika och lunch lördag och söndag. Övriga måltider, resa och boende ingår inte.

Anmälan
Anmälan görs på IdrottOnline. Vi vill ha din anmälan senast 4 september.

Middag
Samtidigt som accessträffen arrangeras även instruktörsseminarium och Klätterförbundets styrelse har möte. Passa på att äta gemensam middag med instruktörerna samt styrelsen  på lördagkvällen. Middagen hålls på Villa Bro och kostar det 150 kronor. Maila kansliet@klatterforbundet.se i samband med din anmälan om du även vill äta middag med oss, och om du äter kött eller vegetariskt.

Boende
Vi rekommenderar boende på Villa Bro eller närliggande Häller Klättercamping. Där finns boende inomhus i olika prisklasser, och tältplatser. Klätterförbundet har reserverat boendeplatser så ange att ni är med på seminariet vid bokning av boende.

 

 

Samarbetspartners
svensk_antidoping Sport Campus Sweden
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket