Senaste nyheter

Söderin och Plantin vann Göteborgscupen

21 april 2015

Geir Söderin och Stella Plantin tog hem segern i seniorklasserna i bouldertävlingen Göteborgscupen. Finalen hölls i lördags på Klätterdomen.

JSM lead och Nordic Lead Challenge i Eskilstuna i helgen

20 april 2015

I helgen tävlas det i lead i Eskilstuna. Svenska juniormästerskapet i lead ska avgöras och seniorer tävlar i Nordic Lead Challenge. Är du intresserad att delta är det fortfarande möjligt att anmäla sig.

Firningsankaret brast för Matilda Söderlund

13 april 2015

Den ena hängaren i ankaret lossnade. Matilda Söderlund hängde plötsligt i en enda bult 35 meter ovanför marken, utan någon som säkrade henne. ”Det mest obehagliga jag varit med om i min klätterkarriär”, säger hon.

Krönika: Kväden från vita kränkta män

12 april 2015

Inom varje idrott, hobby eller skrå så finns det nästan alltid ett inbördes system, eller en hierarki, som råder. Det finns saker, stilar eller sätt som är “finare” än andra och därmed också det som anses vara mindre värt än annat.

Klätterverket öppnar nytt gym i Stockholm

10 april 2015

Klätterverket expanderar och öppnar 2018 sin andra klätterhall i Stockholm. ”Jag är supertaggad. Det känns jättekul”, säger VD Trevor Cooper-Williams.

Här är alla tävlingar 2015

7 april 2015

2015 är ett späckat tävlingsår. Här är den preliminära listan över tävlingarna som kan bli aktuella för svenska elitklättrare.

Alexander Megos: ”Mitt mål är att bli ännu bättre”

2 april 2015

Ekot gick över klättervärlden i mars 2013. I Siuranas solsvedda dalgång inträffade världens första 9a on-sight. Klättraren var Alexander Megos, en 19-åring från Bayern som varken hade scorecard eller hemsida.

Alla bulthängare borttagna från Henriksdal

30 mars 2015

Alla bulthängare och firningsankare på Henriksdalsklippan i Nacka har skruvats bort. Det gjordes när kommunen lät ta bort lösa block för att skydda gångvägen nedanför berget.

Söderlund och Puman vann premiären i Nordic Lead Challenge

28 mars 2015

Landslagsklättrarna Matilda Söderlund och Hannes Puman tog hem senior klasserna i premiären av Nordic Lead Challenge. Matilda nöjde sig inte med guldet i damklassen utan lyckades även med bedriften att placera sig på en delad andra plats i herrklassen!

Robin Trygg siktar på Cho Oyu och Everest

25 mars 2015

Robin Trygg från Stockholm planerar att bestiga både Cho Oyu och Mount Everest under en och samma expedition. ”Jag är sjukt laddad. Jag har sett fram emot expeditionen i flera år, planerat och tränat och bara haft det här i sikte”, säger han.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
Nordisk medalj Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket