Senaste nyheter

Krönika: Motivation för halvdöda klättrare

20 maj 2015

Jag borde egentligen dö vilken dag som helst nu. I alla fall rent historiskt sett. På mitten av 1800-talet var medellivslängden för män runt 40 år. För kvinnor några futtiga år till.

Hojer och Wurm vann boulder-EM

17 maj 2015

Det blev dubbel seger för Tyskland i boulder-EM i Österrike. Jan Hojer och Juliane Wurm tog hem guldmedaljerna.

Vårens hårdaste ticks: 8a flash och 8B redpoint

16 maj 2015

Closeau (8b) får tre repetitioner på samma dag, Kajsa Rosén flashar 8a och Benjamin Linné Ryn trotsar klassiska highballs i England. Under våren har svenska klättrare sänt ett flertal hårda leder och boulders.

Plantin #43 och Söderin #61 i boulder-EM

15 maj 2015

Stella Plantin kom på 43:e plats och Geir Söderin på 61:a när EM i bouldering inleddes i Österrike på torsdagen. ”Jag är absolut nöjd”, säger Stella.

Matilda Söderlund visar klättring i TV

13 maj 2015

Matilda Söderlund, Robert Rundin och Harry Denanto berättar hur klättring går till i det senaste avsnittet av TV-programmet Svett & Etikett.

Kajsa utan silver på Europacupen efter protest

10 maj 2015

Kajsa Rosén hade säkrat andraplatsen vid Europacuptävlingen i lead för juniorer i Österrike i helgen. Men då lämnade Schweiz in en protest och Kajsa petades ned till tionde plats.

Insamlingskväll för de drabbade i Nepal

6 maj 2015

Hjälp till att samla pengar till katastrofens Nepal. I morgon hålls en insamlingskväll i Stockholm. De kända alpinisterna Fredrik Sträng, Renata Chlumska och Lars Cronlund deltar.

Dollankursen 2015

6 maj 2015

Dolomiterna i norra Italien har en fantastisk miljö och är en perfekt plats för att lära sig klättra långturer. Svenska Klätterförbundet har arrangerat klätterkurser i Dolomiterna varje sommar i över 20 år.

Nordic Junior Elite Camp

5 maj 2015

Under Valborgshelgen samlades de nordiska juniorlandslagen för ett gemensamt träningsläger i Göteborg. Totalt deltog 23 ungdomar från Sverige, Danmark och Norge.

Camp5 ny boulderträff i Focksta

4 maj 2015

I juni äger boulderträffen Camp5 rum i Focksta utanför Uppsala. Förutom klättringen hoppas arrangörerna att deltagarna själva ska bidra med musik och kreativa idéer.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
Stöd Nepal Barn- och ungdomsredaktör Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket