Senaste nyheter

Said Belhaj gör Joe-Cita (9a) i Spanien

27 april 2015

Said Belhaj har klättrat ännu en 9a. Den 50 meter långa Joe-Cita i spanska Oliana. ”Leden är helt perfekt, som det mesta i Oliana. En vacker linje, lång, hård och mycket varierad”, säger han.

I dag startar bouldertävlingen Gymfejden

24 april 2015

Gymfejden är tillbaka. För andra året i rad arrangerar Stockholms klätterhallar bouldertävlingen i vilken vem som helst får vara med.

Ny förare över nordöstra Sverige

23 april 2015

Nu släpps föraren över klättring i Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland. Den täcker 16 områden för sport- och tradklättring samt 22 boulderområden.

Stefan Andersson gör Närkes hårdaste tradtur

23 april 2015

Klättringen i Närke har fått ett nytillskott. I söndags gjorde Stefan Andersson förstabestigningen av Elsa (8a) i Trolldalen utanför Garphyttan.

Få idrotter klättrar medan många tappar greppet

21 april 2015

Idrottsutövandet i föreningsform minskar i Sverige. Statistiken visar totalt 12 procent färre deltagartillfällen 2013 jämfört med 2003. Klättring är en av fåtal sporter som går mot strömmen och växer med 246%.

Söderin och Plantin vann Göteborgscupen

21 april 2015

Geir Söderin och Stella Plantin tog hem segern i seniorklasserna i bouldertävlingen Göteborgscupen. Finalen hölls i lördags på Klätterdomen.

JSM lead och Nordic Lead Challenge i Eskilstuna i helgen

20 april 2015

I helgen tävlas det i lead i Eskilstuna. Svenska juniormästerskapet i lead ska avgöras och seniorer tävlar i Nordic Lead Challenge. Är du intresserad att delta är det fortfarande möjligt att anmäla sig.

Firningsankaret brast för Matilda Söderlund

13 april 2015

Den ena hängaren i ankaret lossnade. Matilda Söderlund hängde plötsligt i en enda bult 35 meter ovanför marken, utan någon som säkrade henne. ”Det mest obehagliga jag varit med om i min klätterkarriär”, säger hon.

Krönika: Kväden från vita kränkta män

12 april 2015

Inom varje idrott, hobby eller skrå så finns det nästan alltid ett inbördes system, eller en hierarki, som råder. Det finns saker, stilar eller sätt som är “finare” än andra och därmed också det som anses vara mindre värt än annat.

Klätterverket öppnar nytt gym i Stockholm

10 april 2015

Klätterverket expanderar och öppnar 2018 sin andra klätterhall i Stockholm. ”Jag är supertaggad. Det känns jättekul”, säger VD Trevor Cooper-Williams.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
Nordisk medalj Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket