Senaste nyheter

Krönika: Tillsammans formar vi klättringens framtid

4 maj 2016

Jag vill tacka Svenska Klätterförbundets styrelse och kansli för en fantastiskt trevlig helg i samband med förbundsmötet 16-17 april. Samtidigt vill jag uppmana fler klubbar att åka på dessa arrangemang och ta del av många intressanta diskussioner runt vår sport och livsstil.

Squamish – Kanadas bästa klättring

3 maj 2016

Om du är ute efter perfekta sprickor, bombfast granit och härligt exponerad klättring, är Squamish platsen som kommer att göra dig mållös.

American Alpine Club International Climbers’ Meet 2016

2 maj 2016

Nu har du som medlem i Klätterförbundet möjlighet att få uppleva Yosemite tillsammans med American Alpine Club.Klubbens motto är – get out there and climbing competently at your chosen grade. Nu har du som medlem i Svenska Klätterförbundet möjlighet att få vara en av tjugo internationella gäster på Pinnacle Club Women´s International Climbing Meet 2016.

Kajsa Rosén #3 på boulder-NM i Danmark

1 maj 2016

Kajsa Rosén tog hem tredjeplatsen på boulder-NM i Köpenhamn på lördagen. Hannes Puman tog sig också till final, men slutade på en sjätteplats.

Said Belhaj förste svensk att göra 9a+

28 april 2016

Flera års strid är över för Said Belhaj, 34. I måndags satte han Papichulo (9a+) i Oliana, Spanien. ”Det kändes härligt att äntligen klippa ankaret. Jag har sällan behövt kämpa så hårt”, säger han.

Klättra hårt och städa medan du vilar!

27 april 2016

Det har varit vårstädning på Kjugekull. Klätteraccess Syds städkampanj befriade Kjuge från cirka tio kilo skräp.

Uppskattat instruktörsseminarium i Västerås

25 april 2016

Vårens instruktörsseminarium arrangerades i Västerås. Föredrag, diskussioner och clinics kretsade bland annat kring egen inspektion av utrustning, säkerhet inomhus, allemansrätt, nya normen för sportklätterinstruktörer.

Allvarligt markfall på Finnsvedsbergen

25 april 2016

En klättrare överlevde ett drygt 20 meter långt markfall på Finnsvedsbergen utanför Stockholm den 10 april. (Bilden har inget samband med olyckan)

Hannes Puman #4 i Wallonia Open

24 april 2016

Fyra svenskar ställde upp i bouldertävlingen Wallonia Open i Belgien i helgen. Bäst gick det för Hannes Puman, som tog sig till final och slutade på en fjärdeplats.

Förbundsmötet 2016 – det här hände

18 april 2016

26 klubbar och totalt 45 personer slöt upp för förbundsmöte på Bosöns Idrottfolkshögskola utanför Stockholm. De 26 närvarande klubbarna representerade totalt sett 72% av de enskilda medlemmarna i Svenska Klätterförbundet.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg
Annonser
Studera till arborist - Hvilan utbildning Dollankursen Skadehjälpsnätverket Medlemsrabatter