Senaste nyheter

Laddat startfält på SM i lead i Göteborg

19 november 2014

På lördag avgörs SM i lead på Klätterlabbet i Göteborg. I startfältet finns bland andra Hannes Puman och Matilda Söderlund. Samtidigt hålls en Sverigecup för juniorer.

En veckas kurs i bergsmedicin i Bohuslän

17 november 2014

På 6.000 meters höjd kan en magsjuka vara livshotande. Ett benbrott kan få allvarliga konsekvenser för en hel expedition. Vilken medicinsk utrustning man har och besluten man fattar kan vara skillnaden mellan liv och död.

Nya tävlingsformen Nordic Lead Challenge lanseras

14 november 2014

Ledningen för det svenska klätterlandslaget lanserar en nytt, förenklat koncept för leadtävlingar: Nordic Lead Challenge. Redan nu är tre tävlingar klara under 2015.

Svenska juniormästerskapen i bouldering 2014

10 november 2014

Karbin Klätterklubb i samarbete med Svenska Klätterförbundet bjuder in till Svenska juniormästerskapen i bouldering 2014.

Följ med på skidalpint ungdomsläger i Österrike

7 november 2014

Är du 12-20 år och kan stå på ett par skidor? Följ med på ett skidalpint ungdomsläger i Österrike i början av december. Du kan få större delen av kostnaden betald.

Ulf Renman var på klätterträff i Yosemite

6 november 2014

I Yosemite finns inte bara seriös och svår klättring, utan mängder av fina spricklinjer i lättare grader. Det blev Ulf Renman från Östersunds Klätterklubb varse när han besökte årets internationella klätterträff, arrangerad av American Alpine Club.

Extremklättraren Silvia Vidal föreläser i Sverige

4 november 2014

Hon reser till ödsliga världsdelar och tillbringar upp till en månad ensam på bergväggen. I ösregn, snö och stormvindar – utan telefon eller komradio. Silvia Vidal från Katalonien är en av världens främsta soloaidklättrare på stora väggar.

Krönika: Låt oss klättrare sprida glädje – inte hat

3 november 2014

”Dé her repet kan vi ju tå, har du kniiiven me daj?” Hjärtat stannar en sekund där jag sitter på stand ovanför Snett åt höger (5+) i Utby och tar upp andrekvinnan. Har byggt ankaret med repet, i en martall på toppen.

Andreas Enqvist nyanställd på SKF-kansliet

2 november 2014

På måndag börjar Andreas Enqvist, 39, sitt nya jobb som idrottskonsulent på Svenska Klätterförbundet (SKF). ”Det ska bli superkul att börja jobba med klättring på heltid”, säger han.

Martin Persson ny förbundskapten för skidalpina

31 oktober 2014

Martin Persson är tillbaka på posten som förbundskapten för det skidalpina landslaget. ”En kul utmaning att komma tillbaka med förnyad energi! Jag hoppas vi kan fortsätta utveckla skidalpinismen som idrott i Sverige”, säger han.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
JSM bouldering 2014, Stockholm JNM lead 6 dec Köpenhamn Skadehjälpsnätverket