Senaste nyheter

Sex svenskor bestiger Island Peak i Nepal

20 oktober 2014

Sex klättrare från nätverket Girls get higher har landat i Nepal, där de ska gå upp på Island Peak (6.189 m). ”Jag är supertaggad eftersom jag och guiden har planerat detta sedan våren 2013″, säger Ingela Rindberg från Östersund.

Aleksej Jaruta sätter Livet är en fest (8B)

15 oktober 2014

Aleksej Jaruta, 17, har gjort lågstarten till Livet är en fest (8B) i Tolered i Göteborg. ”Jag blev förvånad över att det gick så snabbt”, säger han.

Många frågor diskuterades vid helgens kommittémöte

13 oktober 2014

Närmare 40 personer deltog i årets kommittékonferens på Idrottens hus i Stockholm i helgen. Samtalen kretsade kring allt från nya instruktörsnormer till framtiden för svensk klättring och fjällsport.

Krönika: Varför vill vi inte förstå att klättring är farligt?

10 oktober 2014

– Risksport? Nä, klättring är inte farligare än… Hur många gånger har repliken ovan yttrats? Jag har lyssnat och till en början trott på det, och jag har sagt det…

Hjälp oss att göra Bergsport.se ännu bättre!

8 oktober 2014

Svenska Klätterförbundets nya hemsida Bergsport.se firar ett halvår. Antalet läsare har ökat mer än vad vi någonsin kunde tro. Nu börjar vi även publicera krönikor.

Dödsolycka på klättergym i Tyskland

8 oktober 2014

En 45-årig, tysk kvinna har omkommit vid en olycka i en klätterhall i München. Kvinnan föll 13 meter rakt ned i marken.

Off-width, handjam och blåmärken i Valle dell´Orco

7 oktober 2014

Tove Bokrantz och Carl Granlund representerade Svenska Klätterförbundet vid Orco Trad Climbing Meet i nordvästra Italien. Läs Toves rapport och se bilder från träffen.

Fyra guld till Sverige vid junior-NM i bouldering

5 oktober 2014

Sverige dominerade junior-NM i bouldering, som hölls i Stockholm i helgen. Katrin Amann, Kajsa Rosén, Hannes Puman och Freja Duncan vann sina klasser.

Många anmälda till helgens junior-NM

3 oktober 2014

Helgens junior-NM i bouldering i Stockholm ser ut att bli en högklassig tävling. Över 80 personer har anmält sig och många duktiga klättrare finns bland dem.

Megos och Ondra kommer till Legends Only

1 oktober 2014

Världsstjärnorna Alexander Megos och Adam Ondra kommer till evenemanget La Sportiva Legends Only i Stockholm den 29 november.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
Skistart annons t o m 20 november NM Lead Norge 2014 JNM lead 6 dec Köpenhamn Skadehjälpsnätverket