Senaste nyheter

Robin Trygg siktar på Cho Oyu och Everest

25 mars 2015

Robin Trygg från Stockholm planerar att bestiga både Cho Oyu och Mount Everest under en och samma expedition. ”Jag är sjukt laddad. Jag har sett fram emot expeditionen i flera år, planerat och tränat och bara haft det här i sikte”, säger han.

Nordic Lead Challenge Stockholm

24 mars 2015

I helgen är det premiär på Nordic Lead Challenge på Klätterverket i Stockholm. Tävlingen är öppen för alla och det finns fortfarande ett antal platser kvar.

Svenskar utvecklar nya berg i Thailand

23 mars 2015

Exploateringar och sopor gör att fler klättrare söker sig bort från klättermeckat Railay i Thailand. Nya områden utvecklas i snabb takt. Flera av pionjärerna är svenskar.

Film: Pierre Olsson på Slovenian Route

20 mars 2015

Pierre Olsson vann utmärkelsen Årets äventyrare 2014 efter bestigningen av Slovenian Route på Nameless Tower i Pakistan. Klättringen avslutades med ett basehopp från toppen. Här är filmen.

Designa medaljen till de nordiska mästerskapen

19 mars 2015

De nordiska klätterförbunden har tagit beslutet att ta fram en gemensam medalj för de nordiska mästerskapen i sportklättring. Vill du formge hur medaljen ska se ut? Ta chansen och skicka in ditt förslag till Svenska Klätterförbundet.

Klättrare och klipphäckande fåglar

18 mars 2015

Klättrare och klipphäckande fåglar är båda frekventa besökare av klippor, tyvärr störs fåglarna lätt och har därför fått skydd av lagen. En vanlig åtgärd för att skydda fåglarna är att man inför beträdnadsförbud vid häckplatser vilket innebär att klipporna under en period stängs för klättring.

Hampus Räf sätter ny 8b i Jonsbo

16 mars 2015

26-årige Hampus Räf från Jönköping gjorde på söndagen förstabestigningen av Hampus tripp (8b) i Jonsbo. ”Jag är helt lyrisk. Den finaste leden jag klättrat på länge”, säger han.

Två guld till Sverige i nordiska juniormästerskapen i boulder.

15 mars 2015

Under söndagen avgjordes nordiska juniormästerskapen boulder i den danska staden Ribe. Silvia Barrett, Solna Klätterklubb, och Julia Nilsson, Karbin Klätterklubb, tog guld i klasserna Youth A respektive Youth B.

Söderin och Lindbäck vann Norrlandscupen

11 mars 2015

Nanna Söderin från Östersund och Kristoffer Lindbäck från Luleå tog hem segern i Norrlandscupen 2014/2015.

Benjamin Linné Ryn flashar flera 8A/8A+

9 mars 2015

Göteborgsbouldraren Benjamin Linné Ryn har gjort en stark comeback denna vinter. Han har flashat tre 8A/8A+ och redpointat två 8B.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
Visit Vilafamés Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket