Senaste nyheter

Mårten föll 200 meter nedför fjället

16 december 2014

Mårten, 44, tappade fotfästet och tumlade handlöst nedför branten i Lunndörrsfjällen. Han överlevde fallet på 200 meter, men är rejält mörbultad. ”Jag hade en jäkla tur”, säger han.

Jim och Moa studerade ledbygge i London

15 december 2014

På klättergymmen i London satsar de professionella ledbyggarna på genomsnittsklättraren och bygger för att undvika skador. Jim Wasmuth och Moa W Kubilius fick en inblick i ledbyggandets värld på den brittiska kontinenten.

Rekordstort startfält i årets junior-SM i boulder

14 december 2014

Katrin Amann och Jakob Elenstedt blev svenska juniormästare när junior-SM i boulder 2014 avgjordes i Stockholm på lördagen.

Tre klättergym samarbetar i nya Göteborgscupen

12 december 2014

Klätterhallarna i Göteborg arrangerar en bouldertävling tillsammans. Den 16 januari sker den första deltävlingen i den nya Göteborgscupen. ”Det är grymt kul att vi har enats om att göra denna satsning”, säger Björn Strömberg på Klätterlabbet.

Över 100 anmälda till JSM i boulder.

10 december 2014

Över 100 deltagare är anmälda till lördagens tävling vilket måste vara rekord. Med i det starka startfältet är bland annat Katrin Amann, Kajsa Rosén och Hannes Puman som alla vann guldmedaljer i junior-JM i lead.

Fyra guldmedaljer till Sverige i junior-NM

7 december 2014

Det blev rena guldregnet över Sverige i junior-NM i lead i Köpenhamn. När finalerna avgjordes på söndagen vann de svenska deltagarna fyra av sex klasser.

Junior-NM i lead: Alla svenskar till final

6 december 2014

Alla svenska deltagare gick till final när kvalet i junior-NM i lead hölls i Köpenhamn på lördagen. Katrin Amann, Kajsa Rosén, Hannes Puman, Fredrik Serlachius, Ymer Alber och Samuel Wingårdh blev etta i sina klasser.

Förbud mot krita i Albarracín

5 december 2014

Albarracín i Spanien, ett av de mest populära boulderområdena i Europa, har fått ännu hårdare accessrestriktioner. Det är bland annat förbjudet att använda krita.

De vill starta klättergym för utsatta barn i Mexiko

5 december 2014

Escalando Fronteras räddar ungdomar i Mexiko från droger och brott – genom att lära dem att klättra. Nu samlar den svenska hjälporganisationen pengar för att kunna öppna ett klättergym.

16 svenskar tävlar i lead-JNM i Köpenhamn

3 december 2014

En stor delegation från Sverige tävlar i junior-NM i lead i Danmark i helgen. Inte mindre än 16 svenska ungdomar slåss om medaljerna.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
Skadehjälpsnätverket