Senaste nyheter

Se bouldertävlingen Legends Only live på nätet

28 november 2014

Fick du ingen biljett till La Sportiva Legends Only i Stockholm? Här kan du se livesändningen och följa när världsstjärnorna tävlar.

Idegren och Plantin vann Sverigecupen i lead

28 november 2014

Martin Idegren och Stella Plantin, båda från Göteborg, vann seniorklasserna i Sverigecupen i lead 2014. Här presenteras slutresultatet i alla klasser.

Världsstjärnorna tränade inför Legends Only

28 november 2014

Sex av världens bästa klättrare kom till Klättercentret i Stockholm på torsdagskvällen för att öva på problemen inför bouldertävlingen La Sportiva Legends Only. ”Det är riktigt hårda problem”, säger Daniel Woods från USA.

Februari het månad för svensk isklättring

26 november 2014

Februari 2015 blir en händelserik månad för alla som gillar isklättring. Östersunds Klätterklubb arrangerar SM och hoppas även på utländska deltagare. Därefter hålls isklätterträffar i Stora Sjöfallets nationalpark och Abisko.

Hannes Puman och Kajsa Rosén vann lead-SM

22 november 2014

Hannes Puman och Kajsa Rosén lyckades hålla undan konkurrenterna och säkrade varsitt SM-guld i lead i Göteborg. I damklassen var det ytterst jämnt i toppen och det blev en hård strid om medaljerna.

Puman och Amann först i kvalet i lead-SM

22 november 2014

Det blev dubbla framgångar för Eskilstuna Klätterklubb när SM i lead inleddes i Göteborg på lördagen. Hannes Puman och Katrin Amann kom först i kvalet.

Klättercentret Telefonplan vann Gymfejden

21 november 2014

Fem lag från klätterhallarna i Stockholm kämpade om äran. Klättercentret Telefonplan vann finalen i bouldertävlingen Gymfejden på fredagskvällen.

Laddat startfält på SM i lead i Göteborg

19 november 2014

På lördag avgörs SM i lead på Klätterlabbet i Göteborg. I startfältet finns bland andra Hannes Puman och Matilda Söderlund. Samtidigt hålls en Sverigecup för juniorer.

En veckas kurs i bergsmedicin i Bohuslän

17 november 2014

På 6.000 meters höjd kan en magsjuka vara livshotande. Ett benbrott kan få allvarliga konsekvenser för en hel expedition. Vilken medicinsk utrustning man har och besluten man fattar kan vara skillnaden mellan liv och död.

Nya tävlingsformen Nordic Lead Challenge lanseras

14 november 2014

Ledningen för det svenska klätterlandslaget lanserar en nytt, förenklat koncept för leadtävlingar: Nordic Lead Challenge. Redan nu är tre tävlingar klara under 2015.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
JSM bouldering 2014, Stockholm JNM lead 6 dec Köpenhamn Skadehjälpsnätverket