Senaste nyheter

Stefan Wulf om grader, träning, långa fall och Afrika

25 november 2015

Han är frispråkig, tränar hårt och verkar sakna förmågan att vara rädd. Stefan Wulf, 45, krönte i år en lång klätterkarriär genom att göra två 8b+ i Bohuslän. ”Jag gillar alla former av klättring. Storvägg, farliga tradturer, sportklättring, bouldering. Det går i perioder”, säger han.

Bidra med material till bergsport.se

23 november 2015

Både hemsidan och tidningen Bergsport görs av klättrare för klättrare. Det är vi klättrare och skidalpinister tillsammans som skapar innehåll på hemsidan och i tidningen för att inspirera varandra.

Hannes Puman och Kajsa Rosén vann SM i lead

21 november 2015

Hannes Puman och Kajsa Rosén vann överlägset SM i lead på lördagen. De två juniorlandslagsklättrarna var ensamma om att toppa ut sina respektive finalleder.

Ny UIAA-rapport om fallerande ankare

19 november 2015

Firningsankare – är de alltid säkra? UIAA har publicerat en rapport om ankare som brister på grund av spänningskorrosion.

Nya bravader utomhus av Rosén och Söderlund

17 november 2015

Svenska klättertjejer fortsätter att vara framgångsrika utomhus. Kajsa Rosén blev den förste att repetera Scottlinjen på Dyviksudd. Och Matilda Söderlund har gjort ännu en 8a+ on-sight.

Anmäl dig till SM i lead i helgen!

16 november 2015

SM i lead avgörs i helgen på Klätterlabbet i Göteborg. Var med och lyft SM – anmäl dig idag!

Var med och nominera Klätterförbundets styrelse

16 november 2015

Dags för alla klubbar att nominera kandidater till Klätterförbundets styrelse 2016-2018

Karbin vann höstens Gymfejden

14 november 2015

Klätterhallen Karbins lag vann finalen i Gymfejden, som avgjordes i Stockholm i går. ”Kul och oväntat! Jag trodde inte vi skulle vinna”, säger Alicia Smith Iresjö från Karbins lag.

Om klättring och produktsäkerhetslagen

12 november 2015

Hur påverkar produktsäkerhetslagen dig som klättrare? Svenska Klätterförbundet har gjort en djupdykning i ämnet. Här hittar du information och goda råd.

JSM Boulder 2015

11 november 2015

JSM i boulder avgjordes av i Uppsala i helgen. Mästerskapet arrangerades av Solna Klätterklubb på Uppsala Klättercenter och drog till sig ett stort antal tävlande

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg
Annonser
Skadehjälpsnätverket Medlemsrabatter