Senaste nyheter

Följ livesändningen från SM i Göteborg

28 oktober 2016

På fredagskvällen drar SM i lead, boulder och speed igång på Klätterlabbet i Göteborg. Den som inte är på plats kan följa tävlingarna live på nätet.

Vad ska klätterförbundet arbete med 2017

27 oktober 2016

Varje år arrangerar Klätterförbundet en träff där förbundets olika kommittéer möts, delar erfarenheter och drar upp riktlinjerna för hur arbetet ska skötas kommande år.  Årets kommittékonferens arrangerades på Bosön utanför Stockholm…

Förbud mot drönarfoto drabbar klättringen

25 oktober 2016

Nu kan det vara slut på häftiga, svenska klätterfilmer som tas med hjälp av drönare. Det är följden av en dom i Högsta förvaltningsdomstolen.

Utvecklingsplan för klättrare skjuts på framtiden

25 oktober 2016

Publicering av utvecklingsplanen skjuts på framtiden

Hukkataival gör världens första 9A

24 oktober 2016

Världens första 9A-boulder, Burden of Dreams, är här. Finländske Nalle Hukkataival gjorde på söndagen förstabestigningen av sitt långvariga ”Lappnor Project”.

Utvecklingsplan för klättrare del 1

19 oktober 2016

Klätterförbundet är ett av 71 specialförbund i Riksidrottsförbundet (RF). Att vara medlem i RF tillför mycket men innebär även vissa krav. Ett krav är att ha en utvecklingsplan. Anna Wänerhag och Anna Lundeberg har utformat Klätterförbundets utvecklingsplan för klättrare.

Snart smäller det!

12 oktober 2016

Vilket kommer bli det största klättereventet i Sverige 2016? För första gången i historien planerar att samtliga SM tävlingar ska avgöras under en samma helg den 28-30 oktober!

Klätterförbundets första tävlingsarrangörsträff

11 oktober 2016

Tävlingsklättringen börjar ta fart och Klätterförbundet ser ett ökat intresse från flera klubbar och distrikt att arrangera olika typer av tävlingar. För att ta tillvara på intresset bjöd Klätterförbundet in på en tävlingsarrangörsträff på Bosön.

Nationell boulder tävling i Västervik

11 oktober 2016

Tävlingsinformation Sverigecupen boulder Västervik 19 november.

Stöhr och Fishhuber på besök i Västervik

6 oktober 2016

Västervik har haft internationellt fin besök den senaste veckan. Dubbla boulder världsmästarna Anna Stöhr och Kilian Fishuber spenderade 10 dagar bland blocken i Västervik.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg
Annonser
SM helg göteborg Skadehjälpsnätverket Medlemsrabatter