Senaste nyheter

Hannes Puman och Ymer Alber vidare till semifinal i junior-VM

29 augusti 2015

Både Hannes Puman och Ymer Alber tog sig vidare från dagens kval i boulder på junior-VM i Arco, Italien.

Nu är junior-VM 2015 igång!

28 augusti 2015

Idag fredag rullar junior-VM igång i Arco, Italien. Mer än 1 000 unga klättrare från femtio olika länder väntas till tävlingarna. Tävlingarna pågår ända till nästa lördag då finalen i lead avgörs.

Saku Korosuo håller föredrag på Häggstaträffen

28 augusti 2015

Lördagen den 5 september är det dags för den årliga Häggstaträffen i Stockholm. Den erfarne big wall-, trad- och sportklättraren Saku Korosuo håller föredrag.

Träningsläger i tre olika länder

25 augusti 2015

Sommarens träningsläger med det svenska klätterlandslaget förlades till Göteborg, Köpenhamn och Innsbruck. På schemat stod utomhusklättring, hårda träningspass inomhus och cuptävlingar. ”Det är fjärde året i rad vi gör en sådan här resa”, berättar förbundskaptenen Reino Horak.

Kajsa Rosén nära finalplats i världscupen i Stavanger

21 augusti 2015

Kajsa Rosén, 18, var bara ett par grepp från att ta sig till final under den pågående världscuptävlingen i lead i norska Stavanger.

Grandelius gör Dreadline – Jaruta sätter 8B

18 augusti 2015

Erik Grandelius har gjort den tredje bestigningen av den fruktade Dreadline (7c+, svensk grad 8+) på Häller i Bohuslän. Och Aleksej Jaruta har klättrat 8B-sittstarten till Huggsexa i Kjugekull.

Alex Megos flashar Små rosa moln (8b+)

14 augusti 2015

Den världskände klättraren Alexander Megos gjorde rent hus på Flaten i Stockholm. Han satte bland annat Små rosa moln (8b+) flash och Helgonet (8b) on-sight.

Succé för Nordic Youth Camp i Västervik

13 augusti 2015

Som väntat blev det nordiska ungdomslägret i Västervik en riktig framgång. Den 29 juni till den 5 juli samlades femtio ungdomar från alla nordens länder för att klättra, ha kul och träffa nya vänner.

Krönika: Alla leder passar alla

7 augusti 2015

”Den leden passar dig.” Ett uttryck som jag hört sedan jag började klättra och som jag de första åren i klättervärlden kanske inte tänkte så mycket på.

Kajsa Rosén #9 på världscupen i Imst

3 augusti 2015

Kajsa Rosén visade att hon tillhör världseliten när hon kom på nionde plats på världscuptävlingen i lead i Österrike.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg
Annonser
Skadehjälpsnätverket Medlemsrabatter