Senaste nyheter

Bouldertävlingar i Västervik och Umeå

23 oktober 2014

På lördag bjuder Västerviks Klätterklubb in till bouldertävling för alla över 13 år. Och nästa lördag, den 1 november, hålls den årliga bouldertävlingen Novemberdraget i Umeå.

Kebnekaise rensades från sopor

22 oktober 2014

I den vackra naturen kring Kebnekaise kastar besökarna mängder av skräp. ”Det var mycket värre än vad jag hade trott”, säger Sarah Eriksson, som deltog i städinsatsen Clean-up Kebnekaise.

Sex svenskor bestiger Island Peak i Nepal

20 oktober 2014

Sex klättrare från nätverket Girls get higher har landat i Nepal, där de ska gå upp på Island Peak (6.189 m). ”Jag är supertaggad eftersom jag och guiden har planerat detta sedan våren 2013″, säger Ingela Rindberg från Östersund.

Aleksej Jaruta sätter Livet är en fest (8B)

15 oktober 2014

Aleksej Jaruta, 17, har gjort lågstarten till Livet är en fest (8B) i Tolered i Göteborg. ”Jag blev förvånad över att det gick så snabbt”, säger han.

Många frågor diskuterades vid helgens kommittémöte

13 oktober 2014

Närmare 40 personer deltog i årets kommittékonferens på Idrottens hus i Stockholm i helgen. Samtalen kretsade kring allt från nya instruktörsnormer till framtiden för svensk klättring och fjällsport.

Krönika: Varför vill vi inte förstå att klättring är farligt?

10 oktober 2014

– Risksport? Nä, klättring är inte farligare än… Hur många gånger har repliken ovan yttrats? Jag har lyssnat och till en början trott på det, och jag har sagt det…

Hjälp oss att göra Bergsport.se ännu bättre!

8 oktober 2014

Svenska Klätterförbundets nya hemsida Bergsport.se firar ett halvår. Antalet läsare har ökat mer än vad vi någonsin kunde tro. Nu börjar vi även publicera krönikor.

Dödsolycka på klättergym i Tyskland

8 oktober 2014

En 45-årig, tysk kvinna har omkommit vid en olycka i en klätterhall i München. Kvinnan föll 13 meter rakt ned i marken.

Off-width, handjam och blåmärken i Valle dell´Orco

7 oktober 2014

Tove Bokrantz och Carl Granlund representerade Svenska Klätterförbundet vid Orco Trad Climbing Meet i nordvästra Italien. Läs Toves rapport och se bilder från träffen.

Fyra guld till Sverige vid junior-NM i bouldering

5 oktober 2014

Sverige dominerade junior-NM i bouldering, som hölls i Stockholm i helgen. Katrin Amann, Kajsa Rosén, Hannes Puman och Freja Duncan vann sina klasser.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg_Keb
Annonser
Skistart annons t o m 20 november NM Lead Norge 2014 JNM lead 6 dec Köpenhamn Skadehjälpsnätverket