Senaste nyheter

Bra placeringar på VM i Italien

27 februari 2017

Hittills inga medaljer, men Sverige har fått fina placeringar i de skidalpina världsmästerskapen. Tävlingarna fortsätter i morgon i Piancavallo.

Saurwein och Eppensteiner till Purple Open

26 februari 2017

Den 11 mars är det åter dags för Purple Open på Karbin i Stockholm. Det finns fortfarande platser kvar.

Skidalpina landslaget slåss om VM-medaljerna

22 februari 2017

Sveriges landslag i skidalpinism består av fem vassa tjejer, ledda av den nye förbundskaptenen Anton Olofsson. I morgon börjar VM i Italien.

Skidalpinism i storstan

22 februari 2017

Igår kväll gick Hammarbybacken tvåtimmars av stapeln för sjunde året i rad Enskilt eller i lag om två personer tar sig deltagarna upp och ner för Hammarbybacken på skidor och…

Stjärnorna klättrar världens svåraste inomhusled

20 februari 2017

I lördags fick Klättercentret Telefonplan i Stockholm celebert besök. Några av världens starkaste klättrare försökte bemästra The Project, som kallats den svåraste inomhusleden som finns.

Fyra isklättrare döda i Italien

16 februari 2017

Fyra klättrare omkom och en skadades vid en isklätterolycka i Gressoney-Saint-Jean i norra Italien på torsdagsförmiddagen.

Här är landslagsmedlemmarna 2017

14 februari 2017

Markus Gillberg, Nea Herforth och Silvia Barrett tar klivet upp i juniorlandslaget. Läs mer om vilka klättrare som förbundskaptenen har tagit ut för att representera Sverige under 2017.

Timo Kero ny förbundskapten

13 februari 2017

Timo Kero, 43, är ny förbundskapten för det svenska klätterlandslaget. ”Det ska verkligen bli kul, jag ser fram emot uppdraget. Vi har byggt upp ett framgångsrikt landslag och det blir en utmaning att fortsätta i rätt riktning”, säger han.

Allt du behöver veta om klättring som OS-sport

10 februari 2017

Vad gäller när klättringen blir en olympisk sport? Bergsport.se reder ut frågan tillsammans med Anders Wiggerud, en av sportcheferna på Sveriges Olympiska Kommitté (SOK).

Film: Adam Ondra sätter ny 9b i Oliana

9 februari 2017

Adam Ondra från Tjeckien har satt upp en ny 9b i spanska Oliana. Se filmen från förstabestigningen.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
Mammut_Hilleberg
Annonser
Skadehjälpsnätverket Medlemsrabatter