Vi söker ny Generalsekreterare

Är du klätterförbundets nya Generalsekreterare?

Svenska Klätterförbundet består av 80 klätterklubbar som tillsammans samlar 12 000 klättrare. Tillsammans utgör detta basen för en snabbt växande och mångsidig verksamhet vars syfte är att stödja och utveckla all klättring för alla. Förbundet spelar en viktig roll för att utbilda tränare och instruktörer, att säkra access till klippor samt att utveckla tillgång till klätterväggar och möjligheten att träna och tävla i klättringens olika discipliner. Vi arbetar även aktivt med frågor om säkerhet, medicin, alpinism samt organiserar landslag i sportklättring, skidalpinism och isklättring. Samtidigt som allt detta innebär konkret verksamhet på kansliet bedrivs också ett nationellt utvecklingsarbete tillsammans med klättrare, klubbar, myndigheter och intresseorganisationer. Inte minst behöver kännedomen om både klättring och förbundets arbete öka för att vi skall kunna möta framtida behov och önskemål hos en växande generation av nya klättrare.

Vi söker nu en ny ledare som kan och vill fortsätta utveckla verksamheten till ett riktigt bra förbund för alla klubbar och klättrare, inom såväl idrott som friluftsliv. Generalsekreteraren är förbundets högsta tjänsteperson och förväntas bidra till styrelsens arbete, ansvara för ekonomi, leda och fördela arbetet för en hållbar arbetsmiljö samt representera klättringen i externa sammanhang.

För detta uppdrag söker vi nu dig som har:

  • Ledarerfarenhet, med personal och budgetansvar
  • Vana av styrelsearbete
  • God kommunikativ förmåga
  • Intresse för klättring i alla dess former
  • Samverkat med myndigheter, föreningsliv och intresseorganisationer
  • Kunskap om idrottens och friluftslivets organisering
  • Verkat inom ideell sektor
  • En vilja och driv att utveckla förbundet i en mycket spännande tid med stora möjligheter.

Som person står du upp för värderingar om allas rätt att delta på sina villkor samt frågor om hur natur och miljö kan bevaras för en kommande generation av klättrare. Du är tydlig, beslutsam och organiserad, har en god kommunikativ förmåga och är bra på att skapa engagemang.

Passar ovanstående in på dig kan vi erbjuda ett fantastiskt roligt uppdrag i en spännande tid. Arbetet innebär goda möjligheter att höja din kompetens inom idrott och friluftsliv samt att utveckla relationer med andra ledare såväl i Sverige som internationellt.

Tjänsten är en tillsvidare tjänst på heltid med placering på kansliet i Stockholm. Tillträde den 1 januari 2019 eller enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan till ansokan@klatterforbundet.se senast 31/8 2018

För frågor om tjänsten vänligen kontakta förbundsordförande Truls Neubeck. För kontaktuppgifter och mer information om Svenska Klätterförbundet se www.bergsport.se

 

 

Samarbetspartners
svensk_antidoping Sport Campus Sweden
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket