Huvud/Senior/Juniorcoach sökes!

Landslagsledare Åsa Engström har i uppdrag att ansvara för planering och utveckling av Sveriges sportklätter landslag. Under sommaren har hon kartlagt hur framgångsrika landslag arbetar. Här följer en lägesrapport. 

Sommarens kartläggning landade i en organisationsplan för de närmaste fem åren som Klätterförbundets styrelse nu har godkänt. Målet är att Sverige ska ha ett konkurrenskraftigt landslag på OS 2024. För att nå målet gäller det att vara uthållig och realistisk och etablera en stabil struktur som landslaget sportklättring kan växa i.

Det första steget mot målsättning är att säkerställa uttagning av landslagmedlemmar för 2019. För att klara detta tillsätta landslaget nu följande tre rollerna:

  • Huvudcoach
  • Landslagscoach Senior
  • Landslagscoach Junior

Coacherna kommer ingå i ledningsgruppen för landslaget sportklättring och rapportera till landslagsledaren. Efter att dessa personer är på plats kommer fokus ligga på att förtydliga och kommunicera uttagningskriterier för landslaget samt hur aktiva ska göra om de intresserad av att pröva till landslaget. Förslag på uppdragsbeskrivningar för de tre positionerna är framtagna. Organisationsstruktur samt uppdragsbeskrivningarna är inte konstanta utan kommer löpande utvecklas för att möta framtiden på bästa sätt.

Uppdragsbeskrivning huvudcoach
Uppdragsbeskrivning landslagscoach senior
Uppdragsbeskrivning landslagscoach junior

Under årets sista månader fortsätter landslagsledningen att driva organisationsutvecklingen inom ramen för redan beslutad budget för 2018. Det betyder att arvodering eller övrig ersättning inte kommer att utgå under innevarande år. Budgetförslag för 2019 kommer förbundsstyrelsen besluta om under december 2018.

Nytt är även att landslagens träningsgrupper ej längre kommer ingå i landslagsorganisationen.

Vill du följa med på denna spännande resan med våra fina svenska elitklättrare?

  • Tycker du att det är just dig vi beskriver när du läser någon av de tre rollbeskrivningarna?
  • Älskar du högt tempo?
  • Är driven, målmedveten och en teamplayer? Då vill vi gärna komma kontakt med dig!

Skicka in ditt cv och personliga brev till landslag-sport@klatterforbundet.se.

Uppdragen kommer att bemannas löpande men vi vill ha ditt svar senast 26 oktober 2018.Så vänta inte! Skicka in ditt intresse idag!

Åsa Engström
Landslagsledare, Landslaget Sportklättring

Samarbetspartners
svensk_antidoping Sport Campus Sweden
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket