Föreläsning med storväggs-soloklättraren Silvia Vidal, Göteborg

Alpina kommittén, Svenska Klätterförbundet, bjuder in till föreläsning med storväggs-soloklättraren Silvia Vidal.

Foto: www.vidalsilvia.com
Foto: www.vidalsilvia.com

Silvia Vidal från Katalonien i Spanien har under de två senaste decennierna utmärkt sig som en av de mest drivna och framstående storväggs-soloisterna i världen, där hon anammat de äventyr klättring i stora berg kan bjuda på till fullo. Hon har många förstabestigningar av avlägsna och krävande storväggar på sitt samvete , ofta gjorda helt ensam och för egen maskin. Denna modesta och  petita kvinna kan inte beskrivas på annat sätt än som en stor klättrare och hennes berättelser kommer beröra alla som är intresserade av klättring och äventyr. Hon kommer här att främst berätta om en förstabestigning av en 1300m hög vägg/big wall i Chilenska Patagonien, där hon ensam utan kommunikationsmöjligheter med omvärlden tillbringade 32 dagar för att nå den obestigna toppen.

Plats: Aulan på Handelshögskolan, Vasagatan 1
Tid: 13 november kl.19.00
Pris:  Ungdomar 13-18 år och studenter 100 kronor, vuxna: 150 kronor
Förköp:  På Fjällsport

Frågor? Kontakta erikmassih@sasquatch.se

Välkomna!

Erik Massih för Alpina kommittén

Se film med Silvia Vidal:
http://www.climbing.com/video/la-intensity-a-talk-with-silvia-vidal/

Samarbetspartners
trygga_idrottmiljoer framat
Annonser
Hvilan utbildning Klättring i Kebnekaise Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket