Nationell accessträff, Bohuslän

Foto Andreas Elmqvist

Hej accessintresserad. Vill du lära dig mer om allemansrätten, hur accessarbete kan drivas i din klätterklubb samt vara med och diskutera hur klätterförbundet ska arbeta med access? Varmt välkommen till Klätterförbundets Accessträff den 15-16 september i Brodalen.

Access är en av frågorna som står högst på klätterklubbarnas agendor. Nu bjuder klätterförbundet in till accessträff där ni kan att lära er mer om sig mer allemansrätt och fåglar, byta erfarenheter mellan klubbar och diskutera hur Klätterförbundet ska i framtiden ska arbeta med access. Lördagen är ägnas och fortbildning och föreläsningar. Söndagen är vikt för diskussioner om  hur klubbar och förbund arbetar med accessfrågan. Klätterförbundets styrelse är på plats under helgen och kan svara på frågor.

Föreläsningar
Allemansrätten är en förutsättning för klättringen i Sverige. Samtidigt för den med sig ett ansvar, att inte störa, att inte förstöra. Sanja Kuruzovic, Naturvårdsverkets handläggare för Allemansrätten, är på plats och går igenom allemansrätten och svara på frågor hur allemansrätten fungerar för det organiserade friluftslivet.

Det är inte bara vi klättrare som gillar klippor utan även vissa fåglar. Vi leker där, de bor där. Tommy Järås från Göteborgs Ornitologiska Förening föreläser om relationen mellan fåglar och klättrare.

Nils Ragnar Gustavsson, Bohusläns Klätterklubbs accesskommitté, berättar om hur klubben arbetar med access.

Var
Villa Bro, Mellberg 111, Brodalen.

Kostnad:  Träffen är kostnadsfri. Klätterförbundet bjuder på fika och lunch lördag och söndag. Övriga måltider, resa och boende ingår inte.

Anmälan
Anmälan görs på IdrottOnline. Vi vill ha din anmälan senast 4 september.

Middag
Samtidigt som accessträffen arrangeras även instruktörsseminarium och Klätterförbundets styrelse har möte. Passa på att äta gemensam middag med instruktörerna samt styrelsen  på lördagkvällen. Middagen hålls på Villa Bro och kostar det 150 kronor. Maila kansliet@klatterforbundet.se i samband med din anmälan om du även vill äta middag med oss, och om du äter kött eller vegetariskt.

Boende
Vi rekommenderar boende på Villa Bro eller närliggande Häller Klättercamping. Där finns boende inomhus i olika prisklasser, och tältplatser. Klätterförbundet har reserverat boendeplatser så ange att ni är med på seminariet vid bokning av boende.

 

 

Samarbetspartners
svensk_antidoping framat
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket