Nordic Youth Camp 2019

Årets Nordic Youth Camp blir på Bornholm, Danmark 7 juli – 14 juli.

Nordic Youth Camp är så mycket mer än bara klättring. Det handlar också om allt det där som händer mellan klättringen. Upplevelser, gemenskap, vänner – nya som gamla, utmanande och spännande aktiviteter, skratt, och mycket mer.

Vi kommer att bo på Nordlandshallen, fem minuters promenad från Allinge centrum. Nordlandshallen är ett stort sportgym, utrustat med allt vi behöver.  Vi sover på golvet så alla delatagare måste ta med egen sovsäck och liggunderlag.

Det huvudsakliga klätterområdet kommer att vara “Moselokke Stenbrud” med 130 sport leder samt boulderområdet “Hammerknuden” som ligger vid kusten. Båda områdena
nås inom en promenad på 30 minuter från boendet.  Det kommer även att finnas bilar tillhands för att underlätta transporten.  Ladda ner appen “climbing bornholm” för en bättre överblick av områdena.

Vem kan anmäla sig?
Du som är 13-18 år,  och är medlem i en förbundsansluten klätterklubb kan anmäla dig. Du bör känna dig bekväm att klättra minst grad 5c. Vill du ledklättra ska du har ledkort.
Totalt 50 platser med deltagare från de fem Nordiska länderna. Varav vi har tio platser!

Deltagaravgiften
2 800kr/person betalas in i samband med anmälan till bankgiro 5822-0328.
Märk betalningen med (NYC och NAMN). Betalning = anmälan.  Efter sista anmälningsdag passerat bekräftar vi deltagarnas plats, eller återbetalar om vi fått fler anmälningar än platser. I år kommer det tyvärr inte vara möjligt att söka Idrottslyftsbidrag för lägret.

Anmäl dig här
Sista anmälningsdag är 24 februari 2019.

Avbokningsregler
Fram till sista anmälningsdag kan avgiften betalas tillbaka förutom en administrativ avgift på 500:-

Får vi fler anmälda än det finns platser för kommer vi att sträva efter en jämn könsfördelning, spridning mellan olika klubbar, beakta betalningsdatum samt prioritera de som inte varit med tidigare. Boende och mat ingår i deltagaravgiften. Resa till och från Bornholm, Danmark bekostar deltagarna själva. Resan till Bornholm kan samordnas med våra svenska ledare beroende på varifrån deltagarna kommer ifrån.

Frågor
Kontakta: jessica.leander@klatterforbundet.se eller ring 08- 699 65 23.

För inspiration är här ett  bildspel från Nordic Youth Camp 2018 i Bodö, Norge.

Samarbetspartners
trygga_idrottmiljoer framat
Annonser
Hvilan utbildning Klättring i Kebnekaise Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket