NM lead 2019

Foto: Jason P. Beech

Ymer Alber blev nordisk mästare för andra gången på två veckor.

I helgen samlades 88 deltagare från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island för att göra upp om nordiska mästerskapet i lead. Den svenska truppen bestod av medlemmar ur junior- och seniorlandslaget samt ett antal personer utanför landslaget. Tävlingen organiserades i Kombihallen i Malmö av Klätterförbundet och Malmö Klätterklubb med hjälp av Klättercentret MalmöSkånes Klätterklubb och Gecko Klätterklubb.

Ymer Alber verkar ha hittat tillbaka till formen han hade under den tidiga våren. Ymer tog hem guldet i juniorklassen och silvret i seniorklassen och repeterade därmed sitt resultat från NM i boulder från helgen innan. Även Sofie Asterling (Youth A) är verkligen på gång och kommer bli svår att slå på årets sista tävlingar. Sofie följde upp silvret på NM i Boulder med en imponerande vinst i Lead. Det blev även ett silver för Kajsa Rosen (Senior) samt två svenska bronsmedaljer genom Ludvig Hult (Youth A) och Elise Mannerstråle (Youth B).

Senior/junior

Senior- och juniorklasserna avgjordes i samma tävling och på samma leder. Reglerna säger att det är tillåtet att tävla i seniorklassen från det år klättraren fyller 16. Även om klasserna slogs samman delades det ut medaljer i juniorklassen (resultat markerat med J nedan).

Fotografier av Jason P. Beech

Damer

Herrar

Youth A

Damer

Herrar

Youth B

Damer

Herrar

Fullständiga resultat alla klasser.


Kommande tävlingar

Årets tävlingssäsong börjar lida mot sitt slut men vi har två SM kvar att avgöra:
SM/JSM lead, 16 november, Eskilstuna
JSM boulder, 14 december, Västervik

Det finns även en del lokala tävlingar kvar på schemat innan året är slut. Håll på kommande tävlingar i vår tävlingskalender. Vi uppmanar även alla klubbar som arrangerar tävlingar att höra av sig till oss så vi kan få med era tävlingar i kalendern.


Landslaget 2020

Inför varje kommande tävlingssäsong sker antagningar till landslaget och du som intresserad tävlingsklättrare kan skicka in din ansökan.

Det är landslagsledaren och coacherna i landslaget som är ansvariga för uttagningen. De kommer vid utvärdering ta hänsyn till tidigare fakta, resultat av de klätterrelaterade testerna.

Samarbetspartners
trygga_idrottmiljoer framat
Annonser
Hvilan utbildning Klättring i Kebnekaise Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket