Valberedningens förslag på ny styrelse

Foto Robin Dahlberg.
Nu är det snart dags för förbundsmöte. Valberedningen presenterar här sitt förslag på ny styrelse i Svenska Klätterförbundet.
Den 25 april  är det dags för Klätterförbundets förbundsmöte. På grund av situationen med coronaviruset hålls mötet digitalt.
Information om tider och handlingar till förbundsmötet.
Inför mötet arbetar valberedningen med uppdraget att lämna förslag på styrelse för nästa mandatperiod. Kandidatnomineringen är fri vilket innebär att ombud har rätt på förbundsmötet nominera personer utöver dem som föreslagits till valberedningen. Den som vid mötet föreslår kandidat skall försäkra sig om att personen är villig att åta sig uppdraget. Förbundsstyrelsen har förutom ordförande sex ordinarie ledamöter och två suppleanter. Här är de nio personer valberedningen föreslår ska ingå i styrelsen 2020-2022:
Valberedningens förslag till ny styrelse för Klätterförbundet

  • Truls Neubeck – ordförande (omval)
  • Anette Andersson – ordinarie (omval)
  • Lollo Blomberg – ordinarie (omval)
  • Adam Herring – ordinarie (omval)
  • Martin Hjälle – ordinarie (omval)
  • Frida Holstad – ordinarie (nyval)
  • Ola Segnestam Larsson – ordinarie (nyval)
  • Lars Lindwall – suppleant (omval)
  • Sara Skoglund – suppleant (nyval)

Valberedningens förslag till verksamhetsrevisor

  • Krister Syrtén

Presentation av förslagen till nyval

Frida Holstad

frida_holstad@hotmail.com
070-958 86 98
Solna Klätterklubb
Träning har alltid legat mig nära och jag har ägnat mig åt en rad olika idrotter genom åren. I vuxen ålder har det mest blivit löpning och gruppträning – och på senare år även klättring. Utöver min egen träning är familjelivet och mina barns aktiviteter det som tar upp största delen av min vardag.
Jag började klättra inomhus för drygt tre år sedan och fastnade direkt. Innan dess hade jag testat utomhusklättring vid enstaka tillfällen men aldrig riktigt tänkt att det var för mig. Jag blandar gärna bouldering och repklättring, det går lite i perioder.
Klättringen har blivit ett fantastiskt sätt för mig att både utmanas och utvecklas. Den sociala och fysiska delen i kombination med den totala närvaro och mentala fokus som klättringen kräver har gett träningen en ny dimension för mig. Jag kan komma till klättringen stressad eller på dåligt humör och går alltid därifrån lätt i sinnet och med ett leende på läpparna.
Till vardags arbetar jag som träningschef i Friskis&Svettis Stockholm. Jag är ytterst ansvarig för föreningens träningsutbud och arbetar strategiskt med utveckling av utbudet. I det ingår bl.a. att följa träningstrender, omvärldsbevaka, utveckla, avveckla och att ständigt följa träningsbeteendet både bland föreningens medlemmar och runt omkring oss.
Jag har lång erfarenhet av att vara anställd och ideellt engagerad i en stor, idéburen idrottsrörelse. Mitt jobb på Friskis&Svettis har alltid inneburit en balansgång mellan att professionellt svara upp mot medlemmarnas förväntningar och samtidigt bevara funktionärernas ideella engagemang. Under mina år som anställd i föreningen har jag varit med om en enorm expansion. Etablering av ett tiotal nya anläggningar, en medlemstillväxt som har tredubblats och en funktionärs- och tjänstemannakår som har vuxit i takt med att nya anläggningar har öppnat.
Att arbeta i en förening, under en styrelse och med årsstämman som det högst beslutande organet är en del av min vardag på jobbet. Ett styrelseuppdrag i SKF innebär för mig ett omvänt perspektiv. Jag ser med spänning fram emot allt jag kommer lära mig och att få möjlighet att bidra till utvecklingen av förbundet och klättringen i Sverige.

Sara Skoglund

saraskoglund@hotmail.com
+46 (0)70-671 69 91
Kiruna Klätterklubb (+ Lofoten Tindeklubb)
Jag var nog bara några veckor gammal när mina föräldrar hängde upp mig på klippan i Häggsta för första gången, ett år när jag stod på min första standplats med pappa i Haugfjell i Nordnorge och fyra år när jag gick min första multipitch.
För ca fyra år sedan valde jag själv den vertikala livsstilen och idag är klättringen en vägledare och något utav det viktigaste i mitt liv. I Juni 2019 gick jag ut från Stockholms Konstnärliga Högskola med en konstnärlig kandidatexamen och efter många år med fokus på danskonst låter jag nu klättringen fylla majoriteten av mina dagar. När jag inte klättrar engagerar jag mig i konsten, skriver, läser och badar i havet. Idag är mitt hem i Henningsvær (Lofoten), det är en plats där jag har möjlighet att kombinera klättringen med mitt konstnärskap. Under somrarna dominerar klättringen mitt liv och en afterwork summeras ofta av ett flertal pitcher under midnattssolen i granitparadiset. Jag går igång på att att projekta leder och bekanta kroppen med det okända. Under säsongen då fjällen är vitklädda ger jag mig gärna ut på vertikala skidäventyr. Utöver Lofoten har jag även klättrat runt Narvik, Stockholm, på Kalymnos och i USA’s klätter-meccan Yosemite, Red Rocks och Moab. Våren 2019 var jag anställd som instruktör på Klättercentret i Stockholm, nu ligger mitt fokus i att bygga upp ett arkiv inom trad-klättring för att så småningom examineras som klippklätterinstruktör.
Jag vill vara med i SKF’s styrelse för att kunna engagera mig i klättringens utveckling i samhället, samt få en möjlighet att utveckla värderingar och synsätt inom klättring. Jag är nyfiken på hur klättringen som fysisk utövning men även som livsstil samverkar med samhället. Jag är även nyfiken på den kunskap och erfarenhet som hör förbundsarbetet till. Relevant för förbundsuppdraget är mitt engagemang inom diverse konstevent där jag bland annat har organiserat och projektlett vernissage och egna performances. Mina hjärtefrågor genomsyras av min motivation för jämställdhet, mångfald och inkludering, filtrerat genom mitt normkritiska perspektiv.

Ola Segnestam Larsson

ola.s.larsson@icloud.com
076 503 2562
Stockholms klätterklubb
Jag forskar om ledning och organisering av ideella organisationer vid Centrum för civilsamhällesforskning, Ersta Sköndal Bräcke högskola, och Score, Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms universitet. För tillfället utlånad till den ideella välfärdsorganisationen Bräcke Diakoni. Fritiden fylls av familj, släkt, vänner, klättring, cykling, fotografering och utförsåkning i Stockholm, på Gotland och i Härjedalen.
Jag har klättrat regelbundet i över två år, framförallt inomhus på Klätterverket i Stockholm, med sporadiska besök på klättergym runt Stockholm och i Visby, Amsterdam, San Diego (USA) och San José (Costa Rica). Bouldering utomhus runt Stockholm och San Diego i USA har gett blodad tand, och sportklätterkurs är därför inbokad med Stockholms klätterklubb till första helgen i maj.
Kortfattad resumé av dina erfarenheter som är av relevans för förtroendeuppdraget:

  • Forskar om ledning och organisering av ideella organisationer, 2002 till idag vid Centrum för civilsamhällesforskning, Ersta Sköndal Bräcke högskola, och Score, Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms universitet. Bland annat redaktör för antologin ”Förtroendevald. Åtta forskare om möjligheter och utmaningar för förtroendvalda i ideell sektor” (2015).
  • Styrelseledamot för den internationella forskarorganisationen International Society for Third Sector Research (ISTR), 2015-2018.
  • Revisor BRF Hammarby Strand, 2007-2008.
  • Styrelseledamot BRF Hammarby Strand, 2001-2004.
  • Styrelseledamot Sjöstadsföreningen, 2002-2004.
  • President Panda Toastmasters, World Wildlife Foundation, Washington DC, USA, 1999-2000.

Att engagera mig för klättringens utveckling och att arbeta för medlemmarna i ett starkt klätterförbund känns naturligt för mig med tanke på mina klätter- och forskningsintressen. Jag brinner speciellt för att stärka klättringens värdegrund och att sätta Svenska klätterförbundets vision och uppdrag i centrum.

Presentation av förslag till ny verksamhetsrevisor

Krister Syrtén

0738-533476
krister.syrten2@gmail.com
Kvibergs Klätterklubb

  • 46 år. Två barn 16 och 19 år. Bor i Mölndal. Föreningsmänniska inom sport, scouting sedan 1980.
  • Arbetar som affärsutvecklare och har utbildning inom elsystem från grunden. Klättrat sedan 2009, medlem i Kvibergs KK sedan 2009. Klättrar på gym på vintern och gärna ute på.
  • Uppdrag inom klätterklubben: Kassör 2 år, Ordförande 2år.
  • Uppdrag inom scouterna under 18 år: Utbildare ledarskap 3-4 år, teambuilding 2 år. Ledamot Göteborgs scoutdistrikt 2 år, Ordförande i samma distrikt 2 år. Valberedning förbundet 1 år. Valberedning distriktet 2 år.
  • Volontär uppdrag: Café för hemlösa 2 år, Friskis o Svettis Ledare 2 år.
  • Övriga uppdrag: Kassör Brf Häradsgatan 26-30(90 lägenheter)

Uppdraget som verksamhetsrevisor passar mig bra då jag har haft möjligheten att följa både accessfrågor, tävlingsfrågor, Organisationsfrågor samt utbildningsfrågor inom SKF över 9 års tid. Uppdraget som kommer från stämman och avser att medlemmarna får det som beslutats utfört under verksamhetsåren och på bästa effektivaste sätt. Anser att uppdraget kommer från medlemmarna. Jag kan greppa uppdraget då jag vet hur förbundet är uppbyggt och dess förmåga och verksamhet.