Senaste nyheter

Puman och Söderlund gör 8c+ i USA

14 december 2018

Matilda Söderlund och Hannes Puman har gjort Pure Imagination (8c+) i Red River Gorge. Hannes gjorde ytterligare fem 8c+. Resan till Kentucky i USA gav resultat.

Nu är Bergsport #180 ute

13 december 2018

Nu är decembernumret av tidningen Bergsport på väg till en brevlåda nära dig. Trevlig julläsning!

Ansök till Landslaget Sportklättring 2019!

12 december 2018

Är du en klättrare som tävlat inom sportklättring och har ambition att nå din fulla potential? Är du redo att fokusera på din utveckling och göra en elitsatsning? Då kan Landslaget Sportklättring vara rätt sammanhang för dig! Visa ditt intresse för att bli en del av landslaget genom att skicka in en ansökan!

Gigantisk grotta upptäckt i Kanada

11 december 2018

En enorm grotta som tidigare varit okänd har hittats i västra Kanada. Schaktet har döpts till “Sarlacc’s Pit” och de kanadensiska geologerna är extatiska.

Resultat JSM Lead 2019, Eskilstuna

10 december 2018

Lördagen, 8 december, avgjordes den sista SM-tävlingen för året, JSM Lead i Eskilstuna. Eskilstuna som är rutinerade arrangörer stod värd för ett trevligt arrangemang i sin klubbdrivna lokal. Förutom de…

Bergsports historia, del 3: 1990-1999

9 december 2018

1990-talet var decenniet då klättringen i Sverige blev bredare och växte på flera fronter. Klätterförbundet anställde sin första generalsekreterare och i Bergsport kunde man läsa om svenskar som flyttade fram positionerna inom sportklättring och alpinism.

Rapport från Nationella Tränarträffen

8 december 2018

I helgen genomfördes den årliga Nationella Tränarträffen på Klättercentret Akalla. Klubbtränare, distriktstränare, blivande landslagscoacher och personal från kansliet var på plats. Tränare från hela landet fanns representerade, från Luleå i…

Emma Borggrén-Franck Klätterförbundets nya generalsekreterare

4 december 2018

Nu är det klart att Emma Borggrén-Franck tar över posten som generalsekreterare när Karin Person avgår i början av 2019.

Resultat NM/JNM Lead 2018, Århus Danmark

28 november 2018

I helgen var det kombinerat JNM och NM Lead i Århus, Danmark. Från svenskt håll var vi där med  20st aktiva och efter en hård tävling så tog vi hem…

Alex Megos tog hem Legends Only

24 november 2018

Efter att ha varit med i Legends Only flera gånger var det till slut Alexander Megos tur att vinna. Han toppade ut samtliga fem boulders.

Visa äldre nyheter
Samarbetspartners
svensk_antidoping framat
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket