Arrangera Nordic Youth Camp!

På din klubbs lokala klippor?

Varje år turas de nordiska Klätterförbunden om att arrangera Nordic Youth Camp. Årets läger hölls på den vackra semesterön Bornholm och Danska Klätterförbundet stod som arrangör. Totalt 60 ungdomar från de fem nordiska länderna samlades för att klättra, ha kul och träffa nya vänner. Nästa år är det Sveriges tur att stå som arrangör.

Är du eller din klubb intresserad av att vara med och arrangera 2020 års Nordic Youth Camp? Eller har du tips eller önskemål om vart nästa års läger ska vara? Skicka ett mejl till jessica.leander@klatterforbundet.se.

Vad är Nordic Youth Camp
Nordic Youth Camp är ett samarbete mellan de nordiska länderna som startades 2009, i år var det elfte året som läger arrangerades. Landet som ansvarar för lägret bestämmer tid, plats, innehåll, förkunskapskrav samt kostnad för lägret. Lägret brukar vara någon gång i juni/juli och hålla på i 6-7 dagar. Varje land får till en början tio platser var att fylla med ungdomar i åldern 13-18 år, kan något land inte fylla sina platser släpps de till övrig länders reservlistor. De deltagande länderna måste bistå med minst en ledare och är ansvarig för sitt team under veckan, samt att deltagarna tar sig till och från lägret. Totalt brukar det vara runt 50 ungdomar plus 10-15 ledare/övrig personal.

Här är lite inspirationsbilder från tidigare års läger

NYC Bornholm, bouldering Hammerknude
NYC Bornholm, workshop spotting
NYC Bodö, Bouldering Mjelle
NYC Bodö, repklättring Bratthammarn
Arrangera Nordic Youth Camp!
Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp