BMC International Winter Meet 2016

bergsport-se-bmc-winter-meet-628x222

Klätterförbundet får regelbundet inbjudningar att delta i internationella klätterträffar. Som en medlemsförmån är det beslutat att dessa inbjudningar ska förmedlas bland förbundets klubbars medlemmar. Nu senast damp det ner en inbjudan till BMC’s internationella vinterträff 2016.

Det brittiska klätterförbundet, BMC, arrangerar varje år en internationell träff som samlar klättrare från hela världen. Träffen växlar mellan vinter och sommar. I våras hölls träffen i Norra Wales, så nu är det dags för att ta fram yxorna. Målet med träffen är att marknadsföra klättringen i Storbritannien med dess unika etik och tradition.

Den internationella vinter träffen 2016 är baserad i Glenmore Lodge i nationalparken Cairngorms. Upp emot fyrtio internationella klättrare från cirka 25 länder kommer paras ihop med fyrtio entusiastiska brittiska värdklättrare.  Tidigare träffar har lockat klättrar inte bara från europa utan även fjärran länder som Japan, Sydafrika, Indien, Pakistan, Kina, Canada, USA, Israel, Nya Zealand och Iran.

BMC har bjudit in upp till två personer att representera Klätterförbundet i Skottland. Är du intresserad av att åka? Anmäl dig genom att fyll i detta formulär. Vi vill ha ditt svar senast den 12 oktober – så vänta inte utan anmäl dig på en gång!

Som deltagare får du

  • Sju nätters boende
  • Tre mål mat om dagen
  • Sex dagars klättring med en britisk värd
  • Kvällsunderhållning, föreläsningar och bildvisningar
  • Transport till och från Inverness flyplats eller Aviemore tågstation

Fortfarande osäker? Titta på filmen från BMC’s sista vinter träff 2014 eller läs artikeln om träffen på BMC’s hemsida.


Making the Cut, Beinn Eighe

I nummer 167 av tidningen Bergsport kan ni läsa ett reportage av västkustklättraren Mattias Hallsten från BMC’s träff i norra Wales tidigare i år. Tidningen distribueras till Klätterförbundets alla medlemmar den närmaste veckan. Har du inte fått din tidning på senaste tiden – kontakta kansliet@klatterforbundet.se så får du hjälp.

 

BMC International Winter Meet 2016
Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp