Fortsättningskurs klippklättring

Foto Johanna Wernqvist.

Vi söker elever till fortsättningskurs i klippklättring till en instruktörsexamination

Helgen den 2-3 september är det examination av klippklätterinstruktörer i Häggsta i Huddinge. Under helgen ska att de blivande instruktörerna visa att de är redo genom att planera och hålla en inspirerande, lärorik och säker kurs i klippklättring.  Vi söker nu elever till dessa kurser, fyra elever till två normerade fortsättningskurser på två dagar, och två elever till en specialkurs på en dag, lördagen.

Som elev får du gå en fortsättningskurs i klippklättring som hålls av en av de blivande instruktörerna. Kursen övervakas noga och bedöms av Klätterförbundets examinatorer. Målet är att du efter kursen ska vara en självständig klättrare, exempelvis kunna led klättra på egna säkringar, behärska flera olika säkringsmetoder av förste- och andreman samt ingå i ett multipitch replag.

Foto Jonas Paulsson

För att vara elev behöver du vara medlem i en av Klätterförbundets klubbar samt ha gått en grundkurs i klippklättring eller ha motsvarande kunskaper.

Datum: 2-3 september 2017.
Plats: Häggsta
Antal platser: 4 elever till en två dagars fortsättningskurs. 2 elever till en kortkurs på en dag, lördagen.
Pris: 600 kronor för två dagar. 400 kronor för en dag.
Anmälan: Mejla johanna@klatterforbundet.se, namn, personnummer, din klättererfarenhet och om du vill gå båda dagarna eller bara lördagen.

Vi vill ha din anmälan senast den 27 augusti.

Fortsättningskurs klippklättring
Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp