Ordförande Anläggningskommittén

Svenska Klätterförbundets Anläggningskommitté söker medlemmar och ordförande

Förbundets kommittéer är en unik möjlighet för att utveckla förbundets olika verksamhetsområden. De kan utreda, föreslå och genomföra verksamhet. Kommittéerna har därmed en viktig rådgivande funktion för att utveckla kompetens och sprida erfarenhet till alla klättrare och klubbar. Utifrån identifierade behov kan även specifika projekt genomföras.

Kommitténs uppdrag är att stödja Förbundets arbete med tillgång till säkerhetsinformation och säkerhets rekommendationer för klättring inomhus och klätteranläggningar genom att stötta och ge råd till klubbar och förbundet vad det gäller:

  • Byggande av klätteranläggningar enligt Svenska Klätterförbundets riktlinjer för klätteranläggningar.
  • Att söka bidrag för att bygga klätteranläggningar.
  • Kontakt med producenter av klätterväggar.
  • Kontakt med kommuner rörande klätterväggar.
  • Samverkan med andra aktörer inom klättring.
  • Revidera och föreslå nya riktlinjer och information kring frågor om klätteranläggningar.

Att arbeta i kommittéer i Svenska Klätterförbundet är ett ideellt uppdrag, och för att detta uppdrag ska lyckas på bästa sätt stödjer förbundet kompetens- samt ledarutveckling bland kommittéernas ordförande och övriga representanter.

Som ordförande för kommitteen får du därmed möjlighet till en utvecklande roll som ger dig ledarerfarenhet, kompetensutveckling och möjlighet för nya nätverk och kontakter inom klättersverige. Känner du att ordförande rollen inte är för dig men fortfarande vill engagera dig i Klätterförbundets Anläggningskommitté går det även bra ansöka att bli ordinarie medlem.

Framförallt behöver du vilja vara med och leda utvecklingen av förbundets anläggningsfrågor i en spännande tid av klättringens utveckling.
Har du erfarenhet av anläggningsfrågor, kontakt med kommuner eller annan kunskap som kan användas för att främja byggandet av klätteranläggningar är det ett plus men viktigast är att du är intresserad och vill engagera dig.

Då Svenska Klätterförbundet eftersträvar en jämn könsfördelning i arbetsgrupper, styrelser och kommittéer ser vi gärna kvinnliga sökande till rollen.

Vill du veta mer eller är intresserad av att engagera dig i Anläggningskommittén maila anläggning@klatterforbundet.se

 

 

Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp