Senaste numret

Bergsport är en tidning av klättrare för klättrare. Nu är Bergsport #181 ute! Är du medlem i en klätterklubb ansluten till Klätterförbundet får du den i din brevlåda.

Innehåll mars 2019.

  • Hon klättrar för ett bättre klimat
  • Från rockstars till riktiga ”rocks”
  • Alpina prestationer 2018
  • Boulderingturné runt Kalmar
  • Övrakulla – en tradpärla i Småland
  • Klättring på recept
  • Ett klätterförbund blir till

Den inledande artikeln handlar om Carina Ahlqvist som klättrar höga berg för att ta klimatprover. I artikeln står att hon nu förbereder sig för en resa till Makalu i april – om hennes tidigare skadade menisk håller. Tyvärr har nya röntgenbilder visat att läkningsperioden behöver förlängas. Carina har därför i dagarna beslutat att skjuta på expeditionen till 2020.

Hon kommer fram tills dess under hösten 2019 att leda en vandring till Manaslu Circuit med syfte att besöka bergsbyar och sponsra deras trädplantering för att motverka jorderosion och fånga koldioxid.

Nästa nummer av tidningen kommer ut i juni 2019. Vill du medverka med material i tidningen så behöver redaktionen ditt bidrag senast 10 maj. Materialet mejlas till tidning@bergsport.se.

Tidningen skickas per automatik till den adress du är folkbokförd på om du inte har angivit en alternativ adress till din klubb. Får du inte tidningen i din brevlådan!? Kontakta din klubb så hjälper de till att rätta till problemet.

Är du medlem kan du även logga in här på Bergsport. På din profil sida kan du ladda ned det senaste numret av tidningen, medlemskort med mera.

Saknar du ett tidigare nummer av tidningen Bergsport? Du kan både köpa och ladda ned digitala versioner av tidigare nummer av tidningen.

 

Samarbetspartners
trygga_idrottmiljoer framat
Annonser
Hvilan utbildning Klättring i Kebnekaise Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket