Våra försäkringar

Foto: Jonas Paulsson

Foto: Jonas Paulsson

Svenska Klätterförbundet erbjuder ett antal olika försäkringar. En ansluten förening och dess medlemmar omfattas till exempel automatiskt av vår medlemsförsäkring och anläggningar av klätterförbundet certifierad vägg kan teckna en förmånlig olycksfallsförsäkring.

Klubbar omfattas också av Riksidrottsförbundets grundförsäkring.

Medlemsförsäkring

Alla som tecknar medlemskap i en förening som är ansluten till Svenska Klätterförbundet omfattas av en medlemsförsäkring. Försäkringen gäller fr o m att medlemsavgiften är inbetald till föreningen.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under aktivitet inom klättring. Försäkringen gäller även under resor till och från klätteraktiviteter.

Foto: Johanna Wernqvist

Foto: Johanna Wernqvist

RF:s grundförsäkring för föreningar

I och med medlemskapet i Svenska Klätterförbundet har samtliga föreningar RF:s grundförsäkring utan extra kostnad. Här omfattas alla ideella förtroendevalda, ledare, funktionärer, tränare och domare då de utför uppdrag åt föreningen. Försäkringen omfattar även andra som tillfälligt utför ideellt uppdrag åt föreningen, även personer som inte är medlemmar.

Foto: Sascha Karilampi

Foto: Sascha Karilampi

Försäkring för certifierad anläggning

Väggar och anläggningar som är certifierade av Svenska Klätterförbundet får tillgång till en förmånlig klätterförsäkring. Olycksfallsförsäkringen gäller alla som klättrar på den certifierade väggen. Läs mer under certifierad anläggning.

Så här gör du vid skada

Vid olycksfall och skada ringer du Folksam på telefon 0771-950 950. Vid allvarlig skada utomlands kontakta SOS-International i Köpenhamn. Om du blir sjuk eller skadad i USA skall du kontakta Health system International.

SOS-International
+45-701 050 50

Health System International
Telefon inom Indiana (317)-806-2000
Utanför Indiana 1-800-962-6831

Incidentrapport

Kom ihåg att göra en incidentrapport vid skada eller tillbud! Rapporten görs via ett webbformulär som du hittar på sidan för incidentrapport.

Har du mer funderingar kring förbundets försäkringar?
Ring Folksam på telefon 0771-950 950!

Reservation för felskrivningar!

Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket