Nordic Youth Camp – Inställt

Svenska Klätterförbundet och Lysekil Klätterklubb bjuder in unga klättrare 13-18 år till Nordic Youth Camp i Lysekil 12-18 juli. Lägrets syfte är att bilda vänskap, skapa inspiration och utbyte mellan klättrare och deras tränare över de nordiska gränserna.

Lysekil är en liten och välkänd turiststad vid Skagerak och Bohuslän, 120 km norr om Göteborg, känd för sin granit och vackra skärgård.

Program
Under lägret kommer deltagarna att ha möjlighet att sportklättra och bouldra. De som är intresserade kan delta i en workshop i traditionell klättring samt prova lite lätt DWS (deep water soloing). Självklart kommer det även hinnas med en massa bad, lekar och annat roligt.

Boende
Vi bor på Trellebystrands camping 4 km från Lysekil. Campingen kommer att vara vår basecamp där vi sover, umgås, delvis klättrar och avnjuter de flesta måltider. Tält kommer att finnas på plats, du tar själv med liggunderlag, sovsäck och kudde.

Trellsebystrands campings hemisda.

Klättring
Klätterområdet Trellebystrand ligger inne på campingen. Inom ett gångavstånd på 15 min har du Träleberget, där du även kan passa på att ta ett dopp efter klättringen. Lunch kommer att avnjutas utomhus vid klippan.

Utrustning
Alla måste ta med hjälm, sele, skor, krita, cowtail + karbin, ATC/hjälplåsande broms + karbin samt 1 rep eller 10 quickdraws (1 rep + 10 quickdraws/2 klättrare).

Vem kan anmäla sig?
Lägret är öppet för dig mellan 13 och 18 år som är medlem i en förbundsansluten klätterklubb. Du ska känna dig bekväm att klättra grad 6a och ha ett Topprepskort. Alla som vill ledklättra ska ha Ledkort. Det finns totalt 50 platser för alla Nordiska länderna. Av de 50 platserna är 10 öppna för svenska deltagare.

Anmäl dig på IdrottOnline Lägret är inställt!

Vi vill ha din anmälan senast 5 mars. När sista anmälningsdag passerat bekräftar vi vilka deltagare som får plats på lägret. Får vi fler anmälda än det finns platser för kommer vi att sträva efter en jämn könsfördelning, spridning mellan olika klubbar, beakta anmälningsdatum samt prioritera de som inte varit med tidigare.

Deltagaravgiften
Avgiften för lägret är 3 500 kronor per deltagare. Avgiften faktureras i samband med att deltagaren blivit tilldelad en plats. Boende och mat ingår i deltagaravgiften. Resa till och från Lysekil bekostar deltagarna själva. Resan till Lysekil kan samordnas med våra svenska ledare beroende på varifrån deltagarna och ledarna kommer ifrån.

I år kommer det tyvärr inte vara möjligt att söka Idrottslyftsbidrag för lägret.

Avbokningsregler
Deltagaravgiften betalas tillbaka förutom en administrativ avgift på 500 kronor fram till den 12 maj.

Kontaktuppgifter
Frågor skickas till
Fredrik Lundqvist, Lysekils Klätterklubb
Jessica Leander, Svenska Klätterförbundet

Nordic Youth Camp – Inställt
Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp