Landslag skidalpinism

SK_logotyp_SWE

Landslagets uppdrag är att framgångsrikt representera svensk skidalpinism i internationella tävlingar genom:

  • Utveckling
  • Prestationer
  • Förebilder

Landslaget är säsongen 2020/2021 indelat i en träningsgrupp och ett A-landslag.

Förbundskapten: Rémi Français
Coach+Testledare: Jens Westergren
Fysio: Anna Wänerhag
Mediakoordinator: Martin Gustafsson

Följ landslaget

Instagram #teamswedenskimo

Uttagning till landslagets träningsgrupp

Uttagning till träningsgrupp sker av förbundskapten.  För antagning till träningsgruppen krävs höga ambitioner med träning och tävling. Tävlande måste därmed ha tävlat på internationell ISMF sanktionerad tävling före inbjudan är aktuell om inte individen anses ha väldigt hög potential eller ha högt meriterande resultat i annan konditionsidrott som kan vara relevant för tävling i Skidalpinism. Tydlig målsättning och plan för framtiden är nödvändig för att bli inbjuden. Individen ska vara motiverad och villig att göra det jobb som krävs för att tillslut få en plats i landslagets träningsgrupp.

För att ingå i träningsgruppen krävs konkurrenskraftig internationell skidåkning, endast deltagande i tävlingar i Sverige är inte tillräckligt.

Uttagning till A-landslaget sker genom landslagets träningsgrupp

För uttagning till A-landslaget genom träningsgruppen så följer landslagets förbundskapten och landslagsledare tre ståndpunkter vid uttagning; Resultat, prestation och ekonomi.

Resultat
Uttagningen baserar på resultat som individen har presterat på; ISMF sanktionerad tävling, världscup, mästerskap och ranking i världscupen.

Prestation
Möjligheter för individen att prestera i framtiden på kort- och långsikt och förutsättningar för att individen ska kunna utvecklas genom att tävla på en hög nivå.

Ekonomi
Landslagets ekonomiska situation och möjlighet att förvalta och utveckla individen genom tester, träningsläger och möjlighet att skicka den tävlande på tävlingar med internationell hög klass.

Alla tre ståndpunkter tas i beaktning och en gemensam bedömning av alla faktorer ligger till grund för uttagning till landslaget. Det är en dynamisk process som förs mellan förbundskaptenen och individen. Förbundskapten har det slutgiltiga ordet i denna process.

Uttagning till mästerskap

Vid uttagning till mästerskap tas i beaktande senaste mästerskapsplacering, placering i totalranking och totala resultat på ISMF sanktionerade tävlingar och världscup. Samt även möjligheten för atleten att prestera och göra bra resultat utifrån mästerskapets grenar och karaktär på tävlingsbanor och individuella tävlingar. De åkare som bedöms ha kapacitet att prestera kommer att prioriteras.

För att hitta ISMF sanktionerade tävlingar, t ex i Norge, gå till deras hemsida.

Är du intresserad att få kontakt med landslaget hör av dig till Förbundskapten  på landslaget-skimo@klatterforbundet.se.

Alla mediakontakter går via Martin Gustafsson som är mediakoordinator.

Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp