Landslag sportklättring

Foto Björn Pohl

Landslaget i sportklättring består av ett Seniorlag, ett juniorlag och ett paralag med målet att framgångsrikt representera Sverige på internationella tävlingar. Atleterna tävlar i disciplinerna Bouldring, Lead, Speed och det olympiska formatet Kombination.

Landslaget Sportklättring är en av de prioriterade områden inom Svenska Klätterförbundet. Landslaget samarbetar med andra kommittéer inom förbundet med ambitionen att landslaget skall kunna bidra till ökad utveckling och intresse för sporten. Genom ett kontinuerligt arbete att skapa en utvecklande och stimulerande miljö, ökad omvärldsbevakning, mer forskning samt att öka kompetensen till landslaget tar vi varje år stora steg mot en högt uppsatt vision 2025 där Sverige internationellt skall vara en konkurrenskraftig och respekterad nation i världen.

Landslaget står för rent spel, dopingfri idrott och långsiktig hållbar utveckling. I alla lägen strävar vi efter att vara goda ambassadörer för svensk klättring och idrottsrörelsen i Sverige.  På internationella tävlingar, nationella tävlingar och när vi tränar är vi förebilder för nästa generation klättrare.

Utveckling, gemenskap, glädje och ambition genomsyrar vårt arbete och vägen fram är tillsammans #teamswedenclimbing

Landslagsledning

Mediakoordinator Martin Gustafsson
All media som önskar kontakta landslaget ska kontakta Martin!
martin.gustafsson@klatterforbundet.se 070-319 10 47

Sportchef Patrik Blom
Patrik finns på mail eller telefon 08-699 65 24.

Förbundskapten Björn Strömberg
Björn började klättra 1998 och var aktiv tävlingsklättrare i dryga 12 år. Som aktiv tog Björn flera SM medaljer både som junior och senior. Samt har gedigen tävlingserfarenhet på europeisk nivå från världscuper och mästerskap. De senaste 5 åren har Björn arbetat som Chief routesetter på Klätterlabbet i Göteborg. Björn har en teoretisk utbildning och en pedagogisk erfarenhet av utbildning. Under åren har Björn varit engagerade i Klätterförbundet både i förbundsstyrelsen och i kommittéarbete. Björn har förmågan att omsätta sina erfarenheter och kunskap till verktyg i arbetet med atleterna samt en övertygelse om att ett sundare klimat för tävlingsklättring leder till ökad prestation.

Huvudsponsor

Följ landslaget

Instagram #teamswedenclimbing
Facebook https://www.facebook.com/TeamSwedenClimbing

[instagram-feed user=”teamswedenclimbing”]


Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp