Uttagning till Nordiska Mästerskap

Sverige har totalt 40 platser (10 platser per klass, 5 herrar och 5 damer) att fördela på våra nordiska mästerskap. Målet är att fördelningen av platser ska vara jämlik men om antal sökande för ett kön ej uppnår antalet platser kommer de fördelas till sökande av det andra könet.

Uttagningen till NM/JNM sker efter följande kriterier och ordning

  1. Platser erbjuds atleter i landslaget och landslagets utvecklingsgrupp
    I mån av plats sedan efter
  2. Rankinglistan
  3. Ej rankade enligt först till kvarn

Förutsättningar

Intresseanmälan att deltaga innebär att man är beredd att betala samtliga kostnader för deltagande på tävlingen (deltagaravgift, resa, boende, mat). Landslaget kommer ej kunna supporta alla deltagare och synkronisera övriga aktiviteter på plats utan vi uppmanar egna coacher/föräldrar att följa med. Landslaget kommer att bistå med ett tävlingslinné som måste bäras på tävlingen.

Förbundet hanterar all anmälan till NM-tävlingar och kommer sedan fakturera deltagarna för anmälningsavgiften. Om klubben ska stå för kostnaden så kan vi skicka fakturan dit istället.

Anmälan

Anmälan för NM/JNM Lead i Norge – Anmälan är även öppen för Paraklättrare – Du måste se till att ha rätt ålder för den klass du tävlar i, inga undantag accepteras!

2021

NM/JNM Lead, Lillehammer, Norge 6-7 november (Preliminärt)

  • Deadline intresseanmälan 5 september
  • Besked om uttagning 12 september

Observera ändring av platsen. Tävlingen är öppen även för Paraklättrare!

Paraklättring

Det norska klätterförbundet överväger att ha med paraklättring på tävlingsprogrammet vid NM/junior-NM i Lillehammer och har därför sonderat intresset hos de nordiska länderna. Om du är intresserad av att tävla för Sverige, kontakta Patrik Blom, sportchef på Svenska Klätterförbundet.

2022

NM/JNM Boulder, Sverige – Våren 2022 (mars/april)
NM/JNM Lead, Finland – Hösten 2022 (november/december)

2023

NM/JNM Boulder, Norge – Våren 2023 (mars/april)
NM/JNM Lead, Danmark – Hösten 2023 (november/december)

Förbundet hanterar all anmälan till tävlingen och kommer sedan fakturera deltagarna för anmälningsavgiften. Om klubben ska stå för kostnaden så kan vi skicka fakturan dit istället.

Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp