Landslag sportklättring

SK_logotyp_SWELandslagets uppdrag är att framgångsrikt representera svensk sportklättring i internationella tävlingar genom:

  • Utveckling
  • Prestationer
  • Förebilder

Läs mer om seniorlandslaget i sportklättring
Läs mer om juniorlandslaget i sportklättring
Läs mer om uttagning till Nordiska Mästerskap

Förbundskapten: Björn Strömberg
Mediakoordinator: Martin Gustafsson

Landslagets Coacher 2019

Förbundskapten
Björn Strömberg (Västkusten Sportklätterklubb)

Björn började klättra 1998 och har varit aktiv tävlingsklättrare därefter i dryga 12 år. Han har tagit flera SM medaljer både som junior och senior och har gedigen tävlingserfarenhet på europeisk nivå liksom även i världscuper och mästerskap. Vidare har han de senaste 5 åren varit Chief routesetter på Klätterlabbet i Göteborg. Björn har också en teoretisk utbildning och en pedagogisk erfarenhet av utbildning och samt engagemang i SKFs regi, kommitté och styrelsearbete. Vidare förmår han att omsätta erfarenheter och kunskap till verktyg i arbetet med atleterna samt har en övertygelse om att ett sundare klimat för tävlingsklättring leder till ökad prestation.

Seniorcoach
Oskar Norberg Lundmark (Luleå Klätterklubb)

Oskar började klättra i början av 2000-talet vilket fann sig bli en stor passion som ledde till engagemang i föreningslivet hos Luleklättrarna, som numera klivit tillsammans och blivit Luleå klätterklubb. Den erfarenhet av tävling på elitnivå som han tar med sig in är från en lång karriär inom snowboard som inkluderar bland annat 9 VM, X Games och en OS-satsning. Vidare så har Oskar haft coachuppdrag inom snowboardlandslaget och även varit ansvarig för Big Air samt juniorlandslaget.

Oskars har gedigen erfarenhet av elitidrott, att jobba långsiktigt med förebilder och team samt förmåga att identifiera styrkor och utvecklingsområden – både klättermässigt och mentalt. Det sammantaget gör Oskar till en högst lämplig kandidat att leda våra blivande seniorer.

Juniorcoach
Emma Hawke

Ass Juniorcoach
Hanna Lif (Mora Klätterklubb)

Hanna har länge varit verksam som tränare inom tävlingsklättringen både på klubb- och förbundsnivå. Hennes tidigare engagemang har starkt varit kopplat till Nacka Värmdö KK där hon även har haft uppdrag inom tävling och träning. Hon har en solid teoretisk grund från Gymnastik och Idrottshögskolan att stå på som hon har konkretiserat och satt i praktik genom träningsprogram och arbete för elitsatsning för barn- och ungdomsverksamhet. Hon har en pedagogisk praktisk erfarenhet genom det uppdrag hon har som träningsutbildare för SKF.

Hannas förmåga att realisera teori till praktik, erfarenhet att elitträna ungdomar, vilja att lära tillsammans med en mycket stark värdegrund gör henne till det självklara valet som coach för vårt juniorlandslag.

Alla mediakontakter går via Martin Gustafsson som är mediakoordinator.

Samarbetspartners
trygga_idrottmiljoer framat
Annonser
Hvilan utbildning Klättring i Kebnekaise Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket