Landslag sportklättring

Sverige har två landslag i sportklättring, ett juniorlandslag och ett seniorlandslag.

Landslagets uppdrag är att framgångsrikt representera svensk sportklättring i internationella tävlingar genom:

  • Utveckling
  • Prestationer
  • Förebilder

Landslagen i sportklättring har en förbundskapten som ansvarar för uttagning och träningsläger samt samordnar anmälningar till internationella tävlingar.

Vilka tas ut till landslaget?SK_logotyp_SWE

Landslagsmedlemmarna tas ut efter prestationer och resultat i Svenska Klätterförbundets tävlingar (SM och cuptävlingar), NM, internationella tävlingar som världscupen (World Cup), och Europacupen för juniorer (European Youth Cup). Definitivt beslut om vilka som ska ingå i landslaget tas av förbundskaptenen.

Förutom prestation vägs även motivation, tävlingsfrekvens, målmedvetenhet med mera och hur man fungerar i teamet in. De som uttagits innehar sin plats under hela året, men även deltagare som står utanför landslaget har möjlighet att bli uttagna till internationella tävlingar baserat på framstående prestationer under året.

Förbundet kan bidra med viss del av kostnaden för landslagets internationella tävlande. Deltagarna måste stå för en del av kostnaden själva.

Läs mer om juniorlandslaget i sportklättring

Läs mer om seniorlandslaget i sportklättring

Åsa Engström är Landslagsledare och har ansvar för att landslagsorganisationen ständigt förbättras. Har du frågor eller funderingar så välkomnar vi dig att ta direktkontakt med Åsa, detaljer på kontaktsidan.

Samarbetspartners
svensk_antidoping framat
Annonser
Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket