Skidalpinism 2020/2021

Här presenteras tävlingskalendern för skidalpinism säsongen 2020/2021.

DatumNamnPlats
12/12 – 2020SM Vertikal INSTÄLLTÅre
9/1 – 2021Bjursås Skimo Race INSTÄLLTBjursås
16/1 -2021Funäsdalen Rando/Skimo RaceFunäsdalen
9/3 – 2021Hammarbybacken 2H INSTÄLLTStockholm
20/3 – 2021Södra Berget 2H INSTÄLLTSundsvall
9/4 – 2021Keb Classic INSTÄLLTKebnekaise

Bjursås Skimo Race
När: 9/1 – 2021
Var: Bjursås skidbacke

Bjursås Skimo Race är en skimotävling som består av varvlopp med ännu okänt antal varv. Vinnartiden är ungefär 2h. Alla andra avslutar när vinnaren går i mål så du behöver inte vara orolig för att vara ute hela natten.

Passa på att prova skimoutrustning under dagen och delta på kvällen i Dalarnas största skidalpina tävling!

Mer information, facebook!

Funäsdalen Rando/Skimo Race
När: 16/1 – 2021
Var: Funäsdalen

Midvinter skimorace i Funäsdalen. Mitt i Funäsdalen på Funäsdalsbergets framsida med nästan 400 meter stigning så finns Sveriges bästa fasta skimoled. Första helgen i februari när vintern är som starkast så hålls varje år Funäsdalen skimorace. Funäsdalen skimorace är ett varvlopp med strax över 1000 höjdmeter vertikal  stigning. Banan går i teknisk naturlig terräng med fasta skidor på säcksträckningar. Utsikten över Funäsdalen by och fjäll är mäktig.

För mer information se facebook!

Hammarbybacken 2H
När: 9/3 – 2021
Var: Hammarbybacken, Stockholm

En skidalpin tävling både för erfarna skidalpinister som nyfikna topptursskidåkare arrangerad på berget Hammarbybacken, mitt i huvudstaden Stockholm. Tävlingen går ut på att under två timmar avverka så många höjdmeter som möjligt genom att ta sig upp och ner i Hammarbybacken. Det finns två klasser, lag- och soloklass.

För mer information se hemsidan!

Södra Berget 2H
När: 20/3 – 2021
Var: Södra Berget, Sundsvall

En skidalpin tävling på Södra Berget i Sundsvall. Tävlingen är för alla som vill vara med, allt ifrån nybörjare till erfarna elitåkare. Tävlingen går ut på att under två timmar avverka så många höjdmeter som möjligt genom att ta sig upp och ner på berget. Det finns två klasser, lag- och soloklass. Dynafit att vara på plats ett par timmar innan tävlingen för den som vill låna skidor till tävlingen eller bara vill testa på sporten skidalpinism.

För mer information se hemsidan!

Keb Classic
När: 9-10/4 – 2021
Var: Kebnekaise

Keb Classic Vinter är en skidalpin tävling över högalpina och mäktiga vyer i Kebnekaisemassivet. Det finns en sprint-tävling, samt ett tvådagars toppturs äventyr. Tävlingen riktar sig mot både elitsatsande skidalpinister, längdåkare och glada topptursentusiaster. Man kan tävla i två- eller tre-mannalag, dam, herr eller mix. Alpin- eller Skitourklass.

För mer information hemsidan!

Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp