Bli tränare

Svenska Klätterförbundet erbjuder utbildningar för dig som har ambition att bli tränare inom klättring och vidareutbildningar för dig som vill ta nästa steg som tränare. Utbildningarna förutsätter att du har atleter att träna så att du kan praktisera de kunskaper du får med dig.

Förtydligande: Svenska Klätterförbundet har nyligen arbetat om sina tränarutbildningar. Tränarutbildning nivå 2, tidigare Klubbtränare, är en ny utbildning som ligger mellan de tränarutbildningar som hette Barn- och ungdomsledare och Distriktstränarutbildning. I samband med detta har man också bytt namn på utbildningarna där de nu enbart heter Tränarutbildning nivå 1–3.

Alla som gått en tränarutbildning genom Svenska Klätterförbundet som har haft namn Tränarutbildning steg 2/nivå 2 eller Distriktstränare (steg 2) innan november 2017 har gjort den utbildning som nu heter Tränarutbildning nivå 3.

Klätterförbundets egna utbildningssteg äger rum på olika orter i landet, alltid med en lokal klubb som värd:
– Tränarutbildning nivå 1
– Tränarutbildning nivå 2
– Tränarutbildning nivå 3

Du kan läsa om innehållet i de olika utbildningsnivåerna i förbundets tränarutbildningar i dokumentet Tränarutbildningarnas nivåer. Detta dokument kommer revideras under våren 2019.

Vill din klubb ha en utbildning hos sig? Hör av dig till kansliet@klatterforbundet.se

SKF_standard_100
kategori_tranare_100

Vi ser just nu över hur vi ska implementera och använda oss av SISU allmänna tränarutbildningar i våra egna utbildningar.

SISU Idrottsutbildarna erbjuder även ett flertal inriktade vidareutbildningar för dig som är tränare och vill utvecklas ännu mer.

Här hittar du mer information om vad SISU Idrottsutbildarna erbjuder:
Sök SISU utbildningar

Foto: Sascha Karilampi

Foto: Sascha Karilampi

Samarbetspartners
lkab framat
Annonser
Klättring i Kebnekaise Ski upp Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket