NIU – Nationellt idrottsgymnasium

Går du i årskurs 9 och vill satsa mer på klättringen när du går gymnasiet? Sök NIU!

Idag finns möjlighet till att läsa Nationell godkänd Idrottsutbildning (NIU) med inriktning på klättring. NIU- klättring hålls för tillfället bara i Stockholm på Stockholms Idrottsgymnasium i samarbete med Solna Klätterklubb. Klicka här för en presentation av Stockholms Idrottsgymnasium.

Nationellt godkända idrottsutbildningarna (NIU) är ett idrottsgymnasiealternativ som vänder sig till elever som vill kombinera elitidrott och utbildning. NIU som struktur syftar till elever som har nationell elit som mål. NIU är en utbildning där idrottaren läser ämnet specialidrott, klättring. Ämnet specialidrott syftar till att utveckla idrottaren inom klättringen men också att få kunskaper om träning som ökar deras egen prestationsförmåga.

Ämnet specialidrott, klättring, har en tydlig elitidrottskaraktär. Det är bara elever som går RIG (Riksidrottsgymnasium, vilket klättringen inte har) eller NIU som får läsa ämnet specialidrott.

Vi söker nu elever till hösten 2019!

Ansökan till HT 2019 ska göras på avsedd blankett och skickas till Svenska Klätterförbundet senast 1/12. Här är blanketten som ska användas.

Den 8/11 har Stockholms Idrottsgymnasium öppet hus.

Om den sökande eleven inte kommer från Stockholm är det elevens hemkommun som godkänner om eleven får ta med sin skolpeng eller ej.

Är du som elev intresserad att gå, eller du som skola intresserad att starta, en NIU utbildning är du välkommen att ta kontakt med Patrik Blom på kansliet.

Foto: Sascha Karilampi

Foto: Sascha Karilampi

Samarbetspartners
trygga_idrottmiljoer framat
Annonser
Hvilan utbildning Medlemsrabatter Skadehjälpsnätverket